محمد چیپا 20 سال پس از محکومیت در ویرجینیا، جمعآورنده کمک مالی داعش، محکوم شد
این اتهامات بر اساس فعالیتهای او بین اکتبر ۲۰۱۹ و اکتبر ۲۰۲۲ مطرح شدهاست که شامل جمعآوری کمکها برای اعضای زن داعش در سوریه میشود.
مجرم تامین مالی عملیات داعش
در یک اعلامیه رسمی، وزارت دادگستری ایالات متحده (DOJ) اعلام کرد که تلاشهای چیپا برای تأمین مالی فرار زنان از اردوگاههای زندان و حمایت از جنگجویان داعش شامل موارد مختلفی از جمله دریافت حوالههای الکترونیکی از طریق حسابهای مختلف رسانههای اجتماعی آنلاین و جمعآوری پول از طریق سفرهای طولانی مدت و وجوه جمعآوری شده است.
مقامات اعلام کردند که چیپا پس از دریافت این پول، آن را به ارز دیجیتال تبدیل کرده و به ترکیه ارسال کرده است. این پول سپس برای استفاده توسط داعش به سوریه قاچاق شد. همکار اصلی چیپا یک عضو انگلیسی الأصلی داعش در سوریه بود که نقش اساسی در جمع آوری سرمایه، از جمله برای فعالیتهای تروریستی، داشت.
در این طرح، چیپا بیش از ۱۸۵,۰۰۰ دلار ارز دیجیتال را به عنوان حمایت مالی از عملیات داعش ارسال کرد. هیئت منصفه او را به اتهام توطئه برای حمایت مالی از یک گروه تروریستی خارجی و چهار اقدام مرتبط با ارائه چنین حمایت محکوم کرد.
Chhipa در حال حاضر با حداکثر ۲۰ سال زندان برای هر تخلف روبرو است. جلسه صدور حکم برای تاریخ ۵ مه ۲۰۲۵ تعیین شده است، جایی که یک قاضی دادگاه منطقه فدرال حکم را بر اساس دستورالعملهای صدور حکم ایالات متحده و سایر ملاحظات قانونی صادر میکند.
نقش Crypto در جمع آوری کمک های مالی تروریستی
بسیاری از متخصصان اعلام کردهاند که گروه داعش از ارزهای دیجیتال برای جمعآوری منابع مالی استفاده میکند. یک گزارش از آزمایشگاه TRM در ماه اوت گذشته نشان داد که شبکههای حامی داعش در کشورهایی از جمله تاجیکستان، اندونزی، پاکستان و افغانستان، با استفاده از ارزهای رمزنگاری شده مانند Tether (USDT) در شبکه Tron، مقادیر قابل توجهی از منابع مالی جمعآوری کردهاند.
یکی از این حملات، که بیش از یک سال به طول انجامید، حدود ۲ میلیون دلار USDT را برای ارتباطات داعش در افغانستان جمع آوری کرد. همچنین، آزمایشگاههای TRM توانستند در سال ۲۰۲۲ بیش از ۵۱۷،۰۰۰ دلار را پیگیری کنند که از یک پلتفرم مکاننگاری شده در اندونزی به حسابهای حامیان داعش ارسال شده بود.
با این احساس، اهمیت دارد که توجه داشته باشیم شرکتهای تخصصی مانند Chainalysis قبلاً نظرات اشتباه درباره استفاده از ارزهای دیجیتال در حمایت مالی تروریسم را روشن کردهاند. در حقیقت، گروههایی مثل حماس و حزبالله از رمزنگاری برای جمعآوری سرمایه استفاده کرده و تراکنشهایشان تنها بخش کوچکی از فعالیتهای غیرقانونی مرتبط با رمزارزها را نشان میدهند.
Chinalysis تصریح میکند که منابع مالی برای تروریسم تنها یک بخش از تراکنشهای غیرقانونی رمزگذاری شده است و مقاله سنتی مانند موسسات مالی و شرکتهای پوسته نقش اصلی در تأمین منابع مالی دارند. همچنین بیان شده است که بلاک چین از دید تروریستها روند پنهان کردن تراکنشها را دشوار میکند و به عنوان مثال، حماس از دریافت کمکهای بیتکوین ارتداد کرده است.
منبع: cryptopotato.com