اشتراک گذاری مطلب
صنعت

فشار بانک مرکزی به صادرکنندگان فولاد/ کالاهای تهاتری فولادی‌ها محدود شد

3222
admin
0 دقیقه مطالعه

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

فشار بانک مرکزی به صادرکنندگان فولاد/ کالاهای تهاتری فولادی‌ها محدود شد

اخیراً اخباری مبنی بر سوءاستفاده صادرکنندگان از ارز صادراتی منتشر شده است. به دنبال این اتفاق بانک مرکزی مسیر مشخصی را برای تهاتر کالا در نظر گرفته است. در همین زمینه رئیس اتحادیه آهن و فولاد تهران، از چالش‌های ناشی از تحریم‌ها در بازگشت ارز صادراتی فولاد به کشور خبر داد و گفت: صادرکنندگان مجبور به تهاتر کالا به جای بازگشت ارز شده‌اند.

فولاد سل

به گزارش تجارت نیوز،

برخی صادرکنندگان در ماه‌های اخیر ارز حاصل از محصولات صادراتی مانند فولاد را برای واردات کالاهای مصرفی مانند تلفن همراه اختصاص داده‌اند.

بانک مرکزی به بهانه مقابله با این روند و حفاظت از منابع ارزی کشور، تصمیم گرفته ارز حاصل از صادرات این محصولات تنها برای تولید داخلی یا واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات مرتبط مورد استفاده قرار گیرد. اما همچنان برخی از سودجویان، ارز حاصل از صادرات را برای واردات کالاهای مصرفی خود استفاده می‌کنند.

در همین زمینه حمیدرضا رستگارپور، رئیس اتحادیه آهن، فلزات و فولاد تهران، با اشاره به اهمیت موضوع فولاد و تولیدات آن به تجارت‌نیوز گفت: با توجه به صادرات فولاد، ضوابط خاصی برای آن در نظر گرفته شده است. اصولاً اگر کالایی صادر شود، ارز حاصل از صادرات آن باید به کشور بازگردد. اما این ارز باید از کشورهای طرف تجاری وارد شود. با این حال به دلیل تحریم‌ها و مشکلات موجود، این امکان به‌ صورت عادی وجود ندارد.

او ادامه داد: در برخی موارد، صادرکنندگان مجبور می‌شوند به‌جای ارز، کالا وارد کنند یعنی به‌اصطلاح تهاتر انجام دهند. در این موارد، اولویت با مواد اولیه یا ماشین‌آلاتی است که مرتبط با تولید همان کالا هستند، اما ممکن است در مواردی نیاز یا امکان واردات این ماشین‌آلات وجود نداشته باشد که در چنین شرایطی باید تصمیم اساسی اتخاذ شود.

تحریم فولاد؛ مانع اصلی در بازگشت ارز صادراتی

رستگارپور با تأکید بر تحریم‌های آمریکا علیه فولاد توضیح داد: فولاد جزو چند کالای اصلی است که از همان ابتدا تحت تحریم آمریکا قرار گرفت. به همین دلیل، کشورهایی که با آمریکا مراودات اقتصادی دارند نیز ممکن است نتوانند با این بخش همکاری کنند. اگر واردات کالای مرتبط انجام شود، این کار باید با مجوز قانونی صورت گیرد. در صورت ورود کالای بدون مجوز، مراحل ترخیص آن از گمرک اتفاق نمی‌افتد. 

او افزود: اگر ارز به‌ صورت مستقیم به کشور بازگردد، کسی مخالفتی با آن ندارد، اما وقتی امکان بازگشت عادی ارز وجود ندارد، صادرکنندگان مجبور می‌شوند کالاهایی را که مورد نیاز کشور است وارد کنند. این کالاها ممکن است لوکس نباشند، بلکه کالاهایی باشند که کشور به آنها نیاز دارد.

وابستگی به دلار؛ عامل اصلی متزلزل بودن اقتصاد ایران

رستگارپور با اشاره بر چسبندگی اقتصاد کشور به دلار و ارزهای خارجی تشریح کرد: متأسفانه تمام موضوعات اقتصادی کشور تحت تأثیر این وابستگی قرار دارد. این شرایط باعث شده حتی مسائلی که ارتباطی به ارز ندارند نیز متأثر شوند. تا زمانی که ارز خارجی ملاک ارزش پول داخلی باشد، اقتصاد کشور همین مشکلات را خواهد داشت.

او در پایان خاطرنشان کرد: قدرت پول داخلی باید بر اساس داشته‌های داخلی کشور مانند معادن و سایر منابع ملی تعریف شود. این کار نیازمند حضور اقتصاددانان و اتخاذ یک رویکرد ملی است. اگر اراده جمعی پشت این موضوع باشد، قطعاً می‌توان در مسیر توسعه حرکت کرد. 

برای مطالعه بیشتر صفحه تولید و تجارت را در تجارت‌نیوز دنبال کنید. 

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها