اشتراک گذاری مطلب
بین الملل

ترامپ دو فرمان اجرایی دیگر صادر کرد

8189
admin
1 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه پنج شنبه به وقت محلی برابر با ۶ فوریه ۲۰۲۵ فرمان اجرایی اعمال تحریم ها علیه دیوان کیفری بین المللی در لاهه هلند را در حمایت از اسرائیل و همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در واشنگتن دی سی صادر کرد.

کاخ سفید شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه ای به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد: من، دونالد ج. ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، اعلام می‌کنم که دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) که بر اساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بی‌اساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل، انجام داده است.

در این بیانیه آمده است: دیوان کیفری بین‌المللی بدون مبنای قانونی، صلاحیت قضایی خود را در مورد کارکنال ایالات متحده و برخی از متحدانش از جمله اسرائیل و تحقیقات مقدماتی را آغاز کرده است و با صدور احکام بازداشت بی‌اساس علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، از قدرت خود بیشتر سوء استفاده کرده است.

ترامپ افزود: دیوان کیفری بین‌المللی هیچ صلاحیتی بر ایالات متحده یا اسرائیل ندارد، زیرا هیچ‌یک از این کشورها عضو اساسنامه رم یا عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیستند. هیچ یک از این کشورها هرگز صلاحیت دادگاه کیفری بین المللی را به رسمیت نشناخته اند، و هر دو دارای دموکراسی های پویا با ارتش هایی هستند که به شدت به قوانین جنگ پایبند هستند.

رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: اقدامات اخیر دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل و ایالات متحده، سابقه خطرناکی را ایجاد کرد که بطور مستقیم کارکنان فعلی و سابق ایالات متحده، از جمله اعضای فعال نیروهای مسلح،را با قرار دادن آنها در معرض آزار، سوء استفاده و بازداشت احتمالی قرار می دهد.

ترامپ در بخش دیگری از این فرمان گفت: این رفتار خصمانه به نوبه خود تهدیدی برای نقض حاکمیت ایالات متحده است و موجب تضعیف امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ایالات متحده و متحدان آن، از جمله اسرائیل، می‌شود.  به علاوه، در سال ۲۰۰۲، کنگره قانون حفاظت از اعضای نیروهای مسلح آمریکا (American Servicemembers’ Protection Act of 2002) را به منظور حفاظت از کارکنان نظامی ایالات متحده، مقامات ایالات متحده و مقامات و کارکنان نظامی برخی از کشورهای متحد در برابر تعقیب قضایی توسط دیوان کیفری بین‌المللی که ایالات متحده عضو آن نیست، به تصویب رساند.

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: ایالات متحده به‌طور قاطع مخالف است و از متحدان خود انتظار دارد که علیه هرگونه اقدام دیوان کیفری بین‌المللی علیه ایالات متحده، اسرائیل یا هر متحد دیگر ایالات متحده که صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی را نپذیرفته است، مخالفت کنند.

ترامپ اضافه کرد: ایالات متحده آمریکا همچنان به مسئولیت‌پذیری و پرورش صلح‌آمیز نظم بین‌المللی متعهد است، اما دیوان کیفری بین‌المللی و کشورهای عضو اساسنامه رم باید تصمیمات ایالات متحده و سایر کشورها را که از پذیرش صلاحیت دیوان کیفری خودداری می‌کنند، محترم بشمارند.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه بیانیه خود افزود: ایالات متحده تحریم‌های ملموس و قابل توجهی علیه افرادی که مسئول نقض‌های دیوان کیفری بین‌المللی هستند، اعمال خواهد کرد که برخی از آن‌ها ممکن است شامل مسدود کردن دارایی‌ها و اموال، همچنین تعلیق ورود مقامات، کارکنان و نمایندگان دیوان کیفری بین‌المللی به ایالات متحده و اعضای خانواده نزدیک آنان باشد، زیرا ورود این افراد به کشور ما به منافع ایالات متحده آسیب می‌زند.

ترامپ تصریح کرد: لذا  هرگونه تلاش از سوی دیوان کیفری بین‌المللی برای تحقیق، بازداشت، حبس یا تعقیب افرادی که تحت حفاظت قرار دارند، به‌عنوان تهدیدی غیرعادی و فوق‌العاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده تلقی می‌شود و به‌طور رسمی اعلام وضعیت اضطراری ملی برای مقابله با این تهدید می‌کنم.

دیوان کیفری بین‌المللی پیشتر نیز در سال ۲۰۲۰ و هم زمان با دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، با تحریم‌های ایالات متحده برخورد کرد. این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی‌های دادستان سابق «فاتو بنسودا» و یکی از مقامات ارشد وی بود.

دیوان کیفری بین‌المللی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع سابق این رژیم را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرد.

اما طرح تحریم دیوان کیفری بین‌المللی در اعتراض به صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیل با رای منفی دموکرات ها در مجلس سنای آمریکا تصویب نشد.

دموکرات‌های سنای آمریکا، طرحی را که توسط جمهوری‌خواهان مطرح شده بود و هدف آن تحریم دادگاه کیفری بین‌المللی بود، مسدود و استدلال کردند که این طرح بگونه ای نوشته شده است که می‌تواند به متحدان و شرکت‌های آمریکا آسیب بزند. تصویب این طرح در سنای ۱۰۰ عضوی نیاز به کسب حداقل ۶۰ رای سناتورهای آمریکایی داشت اما فقط ۵۴ سناتور با تحریم دیوان کیفری بین المللی موافقت کردند و ۴۵ سناتور دیگر با تحریم این نهاد بین المللی مخالفت کردند.

سناتور جان فترمن از ایالت پنسیلوانیا تنها دموکراتی بود که به همراه جمهوری‌خواهان به پیشبرد این طرح رای داد اما این طرح نتوانست ۶۰ رأی مورد نیاز برای تصویب را کسب کند. گرچه ۵۴ سناتور با تحریم دیوان کیفری بین‌المللی موافقت کردند اما مخالفت ۴۵ سناتور دیگر موجب شد طرح مزبور از کسب حد نصاب دست‌کم ۶۰ رای موافق ۱۰۰ عضو مجلس سنا ناکام بماند.

فرمان مقابله با تبعیض علیه مسیحیان

ترامپ همچنین فرمان دیگری در خصوص مقابله با تبعیض علیه مسیحیان را صادر کرد. کاخ سفید مدعی شد که دولت جو بایدن به شکل عامدانه جرایم خشونت‌آمیز علیه مسیحیان «صلح‌جو» را نادیده می‌گرفت.

رئیس جمهوری آمریکا در این فرمان گفت: سیاست ایالات متحده و هدف این دستور، حفاظت از آزادی‌های مذهبی آمریکایی‌ها و پایان دادن به استفاده ابزاری ضد مسیحی از دولت است.

ترامپ گفت: بنیان‌گذاران کشوری را تاسیس کردند که مردم در آن آزاد باشند تا بدون ترس از تبعیض یا انتقام از سوی دولت، به ایمان خود عمل کنند. به همین دلیل، قانون اساسی ایالات متحده حق اساسی آزادی مذهبی را در متمم اول تثبیت می‌کند.

دانشگاه تهران

منبع :

ایرنا

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها