اشتراک گذاری مطلب
رمزارزها

معرفی کامل انواع تتر و شبکه های بلاکچین USDT

4717
admin
1 دقیقه مطالعه

ارز دیجیتال تتر (Tether) به عنوان محبوب‌ترین استیبل کوین جهان، نقشی کلیدی در بازار رمزارزها ایفا می‌کند. این ارز با ارزش ثابت معادل یک دلار آمریکا، ابزاری مطمئن برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد تا دارایی‌های خود را در برابر نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال حفظ کنند. تتر که بر روی بلاک چین‌های متعددی مانند اتریوم، ترون، سولانا و بایننس اسمارت چین میزبانی می‌شود، به دلیل ویژگی‌های متنوع هر شبکه، گزینه‌های متعددی برای کاربران ارائه می‌دهد. در این مقاله به بررسی انواع تتر، تفاوت شبکه‌های میزبان آن، مزایا و معایب هر یک و همچنین کیف پول‌های مناسب برای ذخیره این ارز خواهیم پرداخت.

فهرست عناوین

Toggle

تتر چیست؟

تتر چیست؟تتر چیست؟

تتر یک ارز دیجیتال با ارزش ثابت یک دلار آمریکا است. از این رو به آن استیبل کوین نیز گفته می‌شود. معامله‌گران حوزه‌ی ارزهای دیجیتال از این ارز برای حفظ ارزش دارایی‌هایی خود و محافظت از آنها در برابر نوسانات شدید این بازار استفاده می‌کنند. این بدین معنا است که به لحاظ تئوری، تتر باید از نوساناتی که ممکن است به شدت روی قیمت دیگر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم تاثیر‌گذار باشد، در امان بماند. ارز تتر در میان ارزهای دیجیتال باثبات دارای بیشترین ارزش بازار است. هم‌چنین، تتر محبوب‌ترین ارز دیجیتال باثبات در جهان است.

دلیل ثبات قیمت این ارز چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که ثبات قیمت تتر به دلیل ‌پشتوانه‌های ارزی (فیات) آن است؛ بدین صورت که طبق ادعای بنیاد تتر، معادل تترهای موجود در بازار و حتی بیشتر از آن تعداد، دلار و دارایی‌های دیگر نگهداری می‌شود. به بیان دیگر، بنیاد تتر ادعا می‌کند که به ازا‌ی هر توکن تتر در گردش، معادل یک دلار آمریکا (به صورت اسکناس یا دارایی‌های دیگر مانند اوراق بهادار کوتاه‌مدت) به عنوان پشتوانه نگهداری می‌شود. سرمایه‌گذاران برای خرید تتر، می‌توانند از اکثر صرافی‌های بزرگ ارز دیجیتال در سرتاسر دنیا، از جمله صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس استفاده کنند. هرچند که تا به امروز ابهامات و بحث‌‌هایی در رابطه با ذخیره ارزی مورد ادعا بنیاد تتر وجود داشته است و حتی بازرسی‌هایی نیز از سوی دادستان کل نیویورک و کمیسیون معاملات کالایی آتی در رابطه با آن صورت گرفته است، اما تتر همواره به عنوان مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین استیبل کوین حوزه‌ی ارزهای دیجیتال، اعتبار خود را در میان سرمایه‌گذاران حفظ کرده است. در ادامه با انواع تتر و شبکه‌های آن نیز آشنا خواهیم شد.

ثبت نام سریع در نوبیتکسثبت نام سریع در نوبیتکس

انواع تتر و شبکه های آن

از آنجا که تتر بلاک چین اختصاصی خود را ندارد، لذا انواع مختلفی از تتر وجود دارد که توسط بلاک چین‌های دیگری مانند اتریوم، ترون، الگوراند، سولانا، اولانچ، پالیگان، ایاس، تزوس، BEP-20 و لایه اومنی بیت کوین میزبانی می‌شود و شبکه‌های تتر را به وجود می‌آورند. لازم به ذکر است که محبوب‌ترین بلاک چین‌هایی که تتر را میزبانی می‌کنند و در اکثر صرافی‌ها از آنها استفاده می‌شود، اتریوم و ترون است.

تتر Omni چیست؟

تتر Omni یکی از انواع تتر است که بر روی بلاک چین بیت کوین اجرا شده است. این تتر توسط لایه اومنی بیت کوین میزبانی می‌شود و با استفاده از فناوری بلاک چین، از شبکه بیت کوین به عنوان پروتکل انتقال خود استفاده می‌کند. لایه اومنی بیت کوین که پیش‌تر با نام مستر کوین نیز شناخته می‌شد، نه یک فورک بیت کوین و نه شبکه‌ای از خود بیت کوین است؛ بلکه یک فرا لایه بر روی بیت کوین است. در واقع، لایه اومنی یک لایه نرم‌افزاری ساخته‌شده بر روی بلاک چین بیت کوین است که ویژگی‌های بیت کوین را از طریق اضافه کردن مشخصه‌هایی بهبود بخشیده است. ذکر این نکته ضرروی است که تتر با اختلاف محبوب‌ترین توکن بنا شده بر روی لایه اومنی است، اما با پیدایش بلاک چین‌های نسل دوم به‌ ویژه اتریوم، و به وجود آمدن قراردادهای هوشمند، استفاده از لایه اومنی بیت کوین برای توسعه‌ی توکن‌های جدید تقریبا کنار گذاشته شد.

تتر اتریوم ERC-20 چیست؟

 تتر اتریوم تتر اتریوم

تتر اتریوم یکی از انواع تتر است که بر روی بلاک چین اتریوم بنا‌ نهاده شده است. تتر اتریوم پس از تتر اومنی به وجود آمد و رفته رفته محبوبیت بالایی برای خود رقم زد؛ تا جایی که می‌توان ادعا کرد که امروزه تتر اتریوم از محبوب‌ترین و متداول‌ترین شبکه‌های تتر در دنیای ارزهای دیجیتال است. لازم به ذکر است که بلاک چین اتریوم به دنبال ارائه محصولات غیرمتمرکز است و یکی از این محصولات توکن‌های ERC-20 هستند که تتر نیز جزئی از همین توکن‌ها است. در واقع تتر اتریوم بزرگترین توکن ERC-20 به لحاظ ارزش بازار است.

مزیت قابل توجه تتر اتریوم در این است که می‌توان به آسانی آن را در پلتفرم‌های دیفای اتریومی که بخش بزرگی از بازار رمزارزها است استفاده کرد. همین موضوع تتر اتریوم را در بین انواع تتر و انواع شبکه‌های تتر به عنوان یک انتخاب محبوب برای سرمایه‌گذاران حوزه‌ی ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است. شایان ذکر است که تتر اتریومی امن‌تر و قابل اتکاتر از اکثر دیگر انواع تتر است.

تتر ترون TRC-20 چیست؟

 تتر ترون تتر ترون

تتر ترون یکی دیگر از انواع تتر است که بر روی بلاک چین ترون پایه‌گذاری شده است. تتر ترونی با استاندارد TRC-20 توسعه داده شده است. این توکن به‌صورت استاندارد بر روی شبکه ترون فعالیت می‌کند. در واقع این توکن از آدرس ترون استفاده می‌‌کند؛ این بدان معنا است که تمام تراکنش‌هایی که از طریق توکن‌های TRC-20 صورت می‌گیرد بر روی شبکه ترون اتفاق می‌افتد. انتقال تتر در شبکه‌ی ترون نسبت به شبکه اتریوم سریع‌تر و ارزان‌تر صورت می‌گیرد.

تتر روی شبکه آربیتروم؛ ترکیبی از ثبات و مقیاس‌پذیری

شبکه آربیتروم به عنوان یکی از راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم، با هدف بهبود مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه‌های تراکنش در دنیای بلاک چین توسعه یافته است. با افزودن تتر به این شبکه، کاربران می‌توانند از مزایای سرعت بالا و کارمزد پایین آربیتروم در کنار ثبات ارزش تتر بهره‌مند شوند. این ترکیب، گزینه‌ای ایده‌آل برای معامله‌گرانی است که به دنبال انجام تراکنش‌های سریع و ارزان در بازار رمزارزها هستند. همچنین، استفاده از تتر روی شبکه آربیتروم می‌تواند به گسترش کاربردهای دیفای و افزایش نقدینگی در این اکوسیستم کمک شایانی کند.

تتر ایاس (EOS)

تتر ایاس (EOS) یکی از دیگر انواع تتر است که تحت شبکه کاملا غیرمتمرکز و بلاک چینی ایجاد شده است. موارد استفاده از این توکن به مرور زمان بیشتر شده است و می‌توان گفت که تتر ایاس توانسته نقش خود را در بازار ارزهای دیجیتال پررنگ‌تر کند. از دیگر انواع تتر که به طور نسبی جای خود را در بازار ارزهای دیجیتال پیدا کرده‌اند، می‌توان از تتر سولانا، تتر BEP-20 و تتر پالیگان نام برد.

 تتر سولانا (SOL)

 تتر سولانا یا تتر SOL تتری است که بر روی شبکه سولانا میزبانی می‌شود؛ از مزیت‌های این تتر، می‌توان به کارمزد کم و سرعت انتقال بالای آن اشاره کرد. همچنین از معایب آن نیز می‌توان به ناپایداری شبکه(اختلالات متعدد در شبکه در طول دو سال اخیر) آن اشاره کرد. 

تتری بایننس اسمارت چین (‌BSC)

تتر ‌BEP-20 تتری است که بر روی بلاک چین بایننس اسمارت چین (‌BSC) قرار دارد و توسط صرافی مترکز بایننس ایجاد شده است. از مزایای تتر ‌‌BEP-20 ارزان بودن کارمزد و سرعت انتقال زیاد آن است. از جمله معایب این تتر نیز متمرکز بودن آن است.

تتر پالیگان

تتر پالیگان نیز که بر روی بلاک چین پالیگان بنا نهاده شده، درست مثل تتر سولانا و تتر BEP-20 دارای کارمزد کم و سرعت انتقال بالا است.

تفاوت انواع تتر

انواع تتر می‌توانند در موارد متعددی با یکدیگر تفاوت‌هایی داشته باشند. اولین و آشکار‌ترین تفاوت آنها، تفاوت در شبکه میزبان آنها است. از دیگر تفاوت‌های بین انواع تتر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

میزان کارمزد

 سرعت تراکنش

 امنیت

نوع آدرس‌دهی 

پشتیبانی در صرافی‌های مختلف

به عنوان نمونه، در جدول زیر تفاوت‌‌‌‌‌های انواع تتر قابل مشاهده است.

انواع تتراومنیاتریوم (ECR-20)ترون (TCR-20)سولاناBEP-20پالیگانشبکهلایه اومنی بیت کویناتریومترونسولانابایننس اسمارت چینپالیگانمیزان کارمزدبسیار زیادزیادکمکمکمکمسرعت تراکنشبسیار کم (تا چند ساعت)متوسط(تا چند ده دقیقه)بسیار زیاد(تا چند دقیقه)بسیار زیاد بسیار زیادبسیار زیادامنیتبسیار زیادزیادمتوسطمتوسطمتوسطمتوسطنوع آدرس‌دهیآغاز با رقم‌های ۱ یا ۳آغاز با 0xآغاز با ‌‌ Tاز شکل خاصی پیروی نمی‌کندآغاز با 0xآغاز با 0xپایداری شبکهمطلوبمطلوبمطلوبنامطلوبمطلوبمطلوب

مقایسه نوع آدرس‌دهی انواع تتر

اگر بخواهیم از تفاوت در نوع آدرس‌دهی برای تتر اتریوم، تتر ترون و تتر اومنی بگوییم، می‌توانیم به این نکته اشاره کنیم که توکن‌های ERC-20 با آدرس اتریوم خود شناخته می‌شوند و به همین دلیل آدرس آنها با “0x” آغاز می‌شود؛ درحالیکه توکن‌های TRC-20 از آدرس‌دهی ترون استفاده می‌کنند و با “T” در ابتدا آدرس خود شروع می‌شوند. آدرس‌ تتر‌های اومنی نیز که بر پایه بلاک چین بیت کوین هستند بدین صورت است که با رقم‌های ۱ یا ۳ آغاز می‌شود. هم‌چنین برای تترهای سولانا، BEP-20 و تتر پالیگان آدرس‌دهی به این صورت است که تتر BEP-20 و تتر پالیگان با رقم 0 و حرف x در ابتدای آدرس خود آغاز می‌شوند و تتر سولانا نیز از شکل خاصی برای آدرس‌دهی خود پیروی نمی‌کند.

مقایسه کارمزد انواع تتر

انواع شبکه‌های تتر دارای کارمزد‌های متفاوتی هستند. تتر ترون یا همان توکن‌های TRC-20 دارای یکی از کم‌ترین کارمزدها در بین انواع شبکه‌های تتر هستند. تتر پالیگان نیز از دیگر انواع تتر است که کارمزد بسیار کمی دارد؛ این مسئله به دلیل استفاده ترون و پالیگان از یک مکانیزم متفاوت نسبت به دیگر انواع تتر است که موجب ارزان‌تر شدن مبلغ کارمزد تراکنش‌ها می‌شود. هم‌چنین تتر ‌BEP-20 و تتر سولانا نیز دارای کارمزد بسیار کمی هستند. در مقایسه با ترون و دیگر انواع تتر که کارمزد پایینی دارند، تتر اتریوم و تتر اومنی بیت کوین اما نرخ کارمزد بالاتری دارند. ضمن اینکه نرخ کارمزد ترون ثابت است، درحالیکه کارمزد تراکنش تتر اتریوم و تتر اومنی می‌‌تواند با توجه شلوغی شبکه دچار تغییر شود.

مقایسه سرعت تراکنش انواع تتر

اگر بخواهیم سرعت تراکنش را در سه تتر پراستفاده یعنی تتر اومنی، تتر اتریوم و تتر ترون مقایسه کنیم، باید بگوییم که تتر ترون با استاندارد TRC-20 از لحاظ سرعت تراکنش به مراتب از دو تتر دیگر سریع‌تر است. این مسئله به این دلیل است که شبکه ترون دارای نرخ تراکنش بر ثانیه (TPS) بالاتری نسبت به دو شبکه دیگر است. در واقع، سرعت تراکنش ترون می‌تواند بین چند ثانیه در کمترین حالت تا چند دقیقه در بیشترین حالت خود باشد؛ این در حالی‌ است که سرعت تراکنش تتر اتریوم از یک دقیقه تا ده دقیقه و حتی بیشتر است و سرعت تراکنش تتر اومنی بیت کوین نیز از چند ده دقیقه تا چند ساعت است.

ذکر این نکته نیز لازم است که در بین دیگر انواع تتر، تتر سولانا و تتر پالیگان در کنار تتر ‌BEP-20 دارای سرعت تراکنش بسیار بالا و قابل توجهی هستند. هرچند که تا به امروز این دو تتر دارای حداکثر سرعت تراکنش ۲۰۰۰ تراکنش بر ثانیه هستند، اما توسعه‌دهنگان سولانا و پالیگان بر این باورند که به لحاظ تئوری توانایی انجام ۶۵۰۰۰ تراکنش بر ثانیه را دارند. لازم به ذکر است که علاوه بر عاملی مثل شبکه‌، عواملی مانند آدرس مقصد تراکنش و شلوغی شبکه نیز بر روی سرعت تراکنش انواع تتر تاثیرگذار هستند. همچنین، با افزایش میزان کارمزد پرداختی می‌توان سرعت تراکنش را بیشتر کرد.

مقایسه امنیت انواع تتر

امنیت انواع تترامنیت انواع تتر

به لحاظ امنیت در بین انواع تتر، تتر با میزبانی لایه اومنی بیت کوین دارای بیش‌ترین امنیت است. همچنین تتر اتریوم نیز در بین انواع تتر از امنیت به‌نسبت بالایی برخوردار است. تتر‌های ترون، سولانا، BEP-20 و پالیگان اما نسبت به تتر اتریوم و به‌خصوص تتر لایه ای اومنی دارای امنیت کمتری است.

کیف پول مناسب برای انواع تتر

انتخاب نوع کیف پول تتر به چگونگی استفاده از تتر و مقداری که می‌خواهید انواع تتر را برای خود ذخیره کنید بستگی دارد. کیف پول‌های سخت‌افزاری (Hardware wallets) یا کیف پول‌های سرد (Cold wallets)، امن‌ترین گزینه برای برای ذخیره و پشتیبانی آفلاین به عنوان یک کیف پول ارز دیجیتال هستند.

کیف پول سخت‌افزاری

کیف پول سخت‌افزاری کیف پولی است که به صورت آفلاین کار می‌کند و امنیت بسیار بالایی دارد. هرچند این کیف پول‌‌ها گزینه گرانی محسوب می‌شوند، اما برای کاربرانی که می‌خواهند مقادیر زیادی از انواع تتر را ذخیره کنند بسیار مناسب هستند. به‌طور کلی، انواع کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند لجر، ترزور، کیپ‌کی و کول والت گزینه‌های بسیار امنی برای ذخیره، ارسال و دریافت تتر در اکثر شبکه‌ها است.

کیف پول‌های نرم‌افزاری

دیگر گزینه در بین کیف پول‌های مناسب برای انواع تتر، کیف پول‌‌های نرم‌افزاری هستند. این کیف پول‌ها به صورت آنلاین فعالیت می‌کنند و گزینه‌ای رایگان، آسان و در‌ دسترس هستند. این کیف پول‌‌‌ها را می‌توان به آسانی از طریق گوشی‌های هوشمند و یا اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کرد. کیف پول‌های نرم‌افزاری می‌توانند از نوع حضانتی و یا غیر‌حضانتی باشند. در نوع حضانتی، سرویس ارائه‌دهنده خدمات، از طرف کاربر کلید خصوصی را مدیریت کرده و از آن نسخه پشتیبان تهیه می‌کند. در نوع غیرحضانتی نیز با استفاده از المان‌های امن موجود بر روی دستگاه کاربر، عملیات ذخیره کلید خصوصی انجام می‌شود؛ درواقع در کیف پول‌های غیرحضانتی، کنترل کلید خصوصی و کلمات بازیابی در اختیار کاربر است و به همین دلیل امنیت بالاتری نسبت به کیف پول‌های حضانتی دارند. 

ذکر این نکته در رابطه با کیف پول‌های نرم افزاری لازم است که هرچند که استفاده از این نوع کیف پول راحت‌تر است اما این کیف پول‌ها در مقایسه با کیف پول‌های سخت‌افزاری دارای امنیت کمتری هستند و بهتر است که مقادیر کم از انواع تتر در درون این کیف پول‌ها ذخیره شود. از جمله کیف پول‌های نرم‌افزاری عبارتند از تراست ولت، اکسودوس، کوینومی و اتمیک والت که برای ذخیره‌ی تتر مناسب هستند. 

کیف پول‌های تحت وب و آنلاین نیز از دیگر گزینه‌های موجود برای ذخیره انواع تتر هستند. استفاده از آنها رایگان و آسان است و دسترسی به آنها از طریق چندین دستگاه با استفاده از یک مرورگر وب امکان‌پذیر است؛ هرچند که این آسانی به قیمت امنیت کمتر نسبت به کیف پول‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تمام می‌شود. کیف پول متامسک که یک کیف پول تحت وب (افزونه‌ی کروم) است، یکی از بهترین کیف پول‌ها برای پشتیبانی از تتر اتریومی است. 

سخن پایانی

ارز تتر به عنوان محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ارز دیجیتال با ثبات دنیا، یکی از کارآمدترین ارزها برای حفظ ارزش دارایی‌های معامله‌گران و هم‌چنین سپری در برابر نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال است. اگر شما به دنبال حفظ ارزش پول خود هستید و در عین حال نیز می‌خواهید ریسک کمتری انجام دهید، تتر می‌تواند یک گزینه امن و مناسب برای سرمایه‌گذاری باشد. تتر بر روی بلاک چین‌های مختلفی میزبانی می‌شود که هر کدام از این انواع شبکه‌های تتر دارای مزایا و معایبی هستند. با مقایسه مواردی مانند میزان کارمزد، سرعت تراکنش، امنیت و… معامله‌گران می‌توانند با توجه به موارد استفاده خود از یکی از انواع تتر استفاده کنند. برای مثال اگر برای شما میزان کارمزد پرداختی اهمیت بالایی دارد می‌توانید از تتر ترون استفاده کنید. از طرف دیگر، اگر امنیت بیشتر برای شما در این نوع سرمایه‌گذاری الویت دارد، می‌توانید از تتر اتریوم استفاده کنید. به هر روی، بهتر است ابتدا الویت‌های خود را مشخص کرده و سپس با توجه به الویت‌های مذکور بهترین نوع تتر را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید.

سوالات متداول

تتر چیست و چه کاربردی دارد؟

تتر یک ارز دیجیتال با ارزش ثابت برابر با یک دلار آمریکا است که برای حفظ ارزش دارایی‌ها در برابر نوسانات بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود.

چرا تتر قیمت ثابتی دارد؟

قیمت تتر به دلیل پشتوانه ارزی آن ثابت است؛ بنیاد تتر ادعا می‌کند به ازای هر تتر، معادل یک دلار آمریکا یا دارایی‌های دیگر به عنوان پشتوانه نگهداری می‌شود.

تفاوت اصلی بین انواع تتر چیست؟

تفاوت اصلی بین انواع تتر در شبکه میزبان، میزان کارمزد، سرعت تراکنش، امنیت و نوع آدرس‌دهی آنها است.

کدام نوع تتر برای تراکنش‌های سریع و ارزان مناسب‌تر است؟

تتر ترون (TRC-20) به دلیل سرعت بالا و کارمزد کم، برای تراکنش‌های سریع و ارزان مناسب‌تر است.

چه کیف پول‌هایی برای ذخیره تتر مناسب هستند؟

کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند لجر و ترزور برای امنیت بالا و کیف پول‌های نرم‌افزاری مانند تراست والت برای استفاده آسان مناسب هستند.

شروع معامله‌گری در نوبیتکسشروع معامله‌گری در نوبیتکس

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها