اشتراک گذاری مطلب
بورس

دستاورد مهم دولت چهاردهم نزدیک شدن شاخص کل بورس به ۳ میلیون واحد است/ بورس ۵۰ درصد از رشد خود را مدیون دولت چهاردهم است!

7433
admin
0 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

ششمین همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه در تاریخ ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با عنوان فرصت‌های تامین مالی دولت چهاردهم در بازار سرمایه برگزار شد. در این نشست‌ حسین عبده تبریزی، رئیس شورای سیاست‌گذاری‌ همایش، معصومه آقا‌پور، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری، حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و قدیر قیافه، نایب رئیس اتاق بازرگانی حضور داشتند و توضیحاتی در خصوص تامین مالی شرکت‌های بورسی و وضعیت بازار سهام مطرح کردند.

بانک مرکزی در یک بازه زمانی نرخ بهره را از ۲۳ به ۳۰ درصد رساند!

حسین عبده تبریزی، رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش در رابطه با نرخ بهره و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: «بانک مرکزی تصمیم گرفت که نرخ بهره را یک بازه زمانی از ۲۳ به ۳۰ درصد برساند و قطعا این اتفاق بازار سرمایه را از جذابیت خارج کرد.»

رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش تصریح کرد: «پول‌های گران قیمت یعنی پول‌های نرخ بهره بالا، بیشتر جذب بخش بازرگانی می‌شوند.»

بازار مسکن نمی‌تواند نرخ‌های بهره بالا را جذب کند 

عبده تبریزی گفت: «بازار مسکن نمی‌تواند این نرخ‌های بهره بالا را جذب کند، می‌توان گفت سال ۱۴۰۴ برای مسکن مانند امسال در شرایط رکود و عقب‌ماندگی نسبت به تورم خواهد بود.»

رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش اظهار کرد: «دولت سیزدهم برای تک نرخی شدن ارز، دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را حذف کرد، اما بازهم به فرمول سابق خود بازگشت.»

او افزود: «امروز نیز با راه‌اندازی سامانه ارز توافقی به همان سمت می‌رویم. البته قیمت، تک‌نرخی نخواهد شد، زیرا بخشی از مصارف خود خارج از این سامانه هستند.»

معرفی یک نرخ ارز زیر قیمت دلار توافقی با دامنه ۱۰ درصدی می‌تواند گره‌گشا باشد 

عبده تبریزی تصریح کرد: «در شرایط فعلی، باز کردن حساب سرمایه‌ای یا معرفی یک نرخ با دامنه ۱۰ درصدی زیر قیمت دلار بازار توافقی‌ می‌تواند به عنوان نرخ رسمی راه‌گشا باشد.»

دستاورد مهم دولت چهاردهم نزدیک شدن شاخص کل بورس به ۳ میلیون واحد است

معصومه آقاپور، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری، در رابطه با دستاوردهای دولت در زمینه اقتصاد و بورس تشریح کرد: «یکی از دستاوردهای دولت چهاردهم، رسیدن شاخص به نزدیک سه میلیون واحد بود.»

وی ادامه داد: «این رشد با اتفاقات بنیادی رقم خورد. به عنوان مثال راه‌اندازی سامانه ارز توافقی بود. مصوبات تصویبی در بودجه ۱۴۰۴ نیز دیگر امیدواری برای رشد بورس است.»

مشاور اقتصادی رئیس جمهوری تاکید کرد:«بورس ۵۰ درصد از رشد خود را مدیون دولت چهاردهم است.این دستاوردها در شدیدترین بحران‌ها و تحریم‌ها ایجاد شده است. اگر ما بتوانیم این شرایط را حفظ کنیم، هنر و کار بزرگی انجام داده‌ایم»

اظهارات آقاپور اما از سوی برخی حاضران با انتقادهایی مبنی بر شاخص‌‌سازی در بازار سهام روبرو شد.

اگر اقدامات درستی داشته باشیم، رشد ۸ درصدی امکان پذیر است

حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس در ششمین همایش تامین مالی گفت: «رشد اقتصادی دغدغه همه مسئولان و مردم است. اما آیا رشد هشت درصدی شدنی است؟»

رئیس سازمان بورس تشریح کرد: «اگر اقدامات ما به درستی صورت گیرد و اجرا شود، رشد هشت درصدی امکان پذیر خواهد بود، اما اگر فقط شعارگونه عمل کنیم رشد 0.8 درصدی نیز محقق نخواهد شد.»

صیدی تاکید کرد: «رشد اقتصادی در یک کلام نیاز به تشکیل سرمایه و تامین مالی دارد. بر اساس برآوردها و داده‌ها، برای رشد ۸ درصدی باید ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرد.»

کاسبان تحریم ۱۵ میلیارد دلار کاسبی کردند

رئیس سازمان بورس گفت: «کاسبان تحریم ۱۵ میلیارد دلار کاسبی می‌کنند، در نتیجه به طور واضح حرکاتی علیه دولت خواهند داشت.»

صیدی تشریح کرد: «برای تشکیل سرمایه و تأمین مالی از داخل و خارج در سطح کلان سه اقدام از جمله رفع تحریم‌ها، افزایش سرمایه اجتماعی، شیوه مدیریت و راهبرد شرکت‌ها و سازمان‌ها باید صورت بگیرد؛ در غیر این صورت تشکیل سرمایه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلاری مانند رویاست.»

ریسک های سرمایه‌گذاری در کشور بالاست

قدیر قیافه، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در ششمین همایش تامین مالی گفت:«ریسک‌های سرمایه گذاری در کشور بالا است و سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی تمایلی در سرمایه گذاری دیر بازده ندارند و در تولید سرمایه‌گذاری نمی‌کنند‌.»

گزارش های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید 

دانشگاه تهران

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها