اشتراک گذاری مطلب
سوخت و انرژی

تبرئه نیروگاه‌ها از دست داشتن در قاچاق سوخت

5816
admin
0 دقیقه مطالعه

تبرئه نیروگاه‌ها از دست داشتن در قاچاق سوخت

معاون راهبری تولید برق حرارتی اظهار کرد: اصلی‌ترین تخلف مربوط به آلوده کردن سوخت در مسیر ارسال به سمت نیروگاه است و وزارت نیرو مسئولیتی در این زمینه تا قبل از تحویل سوخت به مخازن نیروگاهی ندارد.

فولاد سل

به گزارش تجارت نیوز،

معاون راهبری تولید برق حرارتی گفت: هیچ راهی برای قاچاق سوخت پس از تحویل به نیروگاه ها وجود ندارد، زیرا ثبت و رهگیری دقیق سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها به صورت سیستمی امکان قاچاق را از بین می برد.

 ناصر اسکندری، درباره مسائل مطرح درباره امکان قاچاق سوخت نیروگاهی گفت: شرکت مادر تخصصی برق حرارتی از سال‌ها پیش خود را به سامانه‌های دقیق ثبت و دریافت اطلاعات مربوط به سوخت نیروگاهی مجهز کرده است و این اطلاعات شامل میزان مصرف سوخت، میزان سوخت مفید و غیرمفید، اعم از گاز، گازوئیل و مازوت به‌طور کامل و دقیق در سامانه‌های برق حرارتی ثبت می‌شود.

وی در همین رابطه افزود: در حال حاضر، اطلاعات سوخت مایع تحویلی به نیروگاه‌ها شامل وزن تانکر، پلاک جلو و عقب تانکر، تطبیق بارنامه‌ها و ساعات حرکت و رسیدن تانکر به مقصد در ۲۵ واحد نیروگاهی کشور به‌طور کاملاً مکانیزه و در سایر نیروگاه‌ها نیز در سامانه ارسال و رسید که به همین منظور طراحی شده است، ثبت می‌شود.

اسکندری با اشاره به فرآیندهای دقیق بررسی مشخصات سوخت و مغایرت‌های احتمالی میان سوخت مایع ارسالی برای نیروگاه‌ها و سوخت دریافتی گفت: اگر در هر کدام از اطلاعات دریافتی از تانکرهای سوخت رسیده به نیروگاه مغایرتی وجود داشته باشد، فرایند بررسی و آزمایش سوخت به دقت انجام می‌شود و در صورت اثبات تخلف، راننده و محموله تحویل مقامات قضائی و انتظامی می‌شود.

وی در ادامه به یکی از ترفندهای رایج در قاچاق سوخت نیروگاهی اشاره کرد و گفت: اصلی‌ترین تخلف مربوط به آلوده کردن سوخت در مسیر ارسال به سمت نیروگاه است و وزارت نیرو مسئولیتی در این زمینه تا قبل از تحویل سوخت به مخازن نیروگاهی ندارد. با این حال، در صورت کشف هرگونه مغایرت در حجم یا کیفیت سوخت، موضوع فوراً صورتجلسه و گزارش می‌شود.

معاون راهبری تولید برق حرارتی با تأکید بر اینکه پس از تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها امکانی برای قاچاق آن وجود ندارد، ادامه داد: در صورت مغایرت حجم سوخت تحویل شده به نیروگاه با اطلاعات ثبت شده این موضوع از طریق میزان انرژی برق تولیدی نیز که بر اساس راندمان نیروگاه محاسبه و اندازه گیری می‌شود، قابل ردیابی است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی همچنین به نحوه مصرف سوخت در نیروگاه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: پس از تزریق سوخت به مخزن نیروگاهی، هیچ روشی برای خالی کردن سوخت وجود ندارد و این سوخت به صورت یک‌طرفه برای تولید برق مصرف می‌شود.

اسکندری به بررسی‌های منظم وضعیت تولید برق و مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: هر ماه وضعیت تولید برق، میزان مصرف و تحویل سوخت صورتجلسه می‌شود و هر سه ماه یک بار نیز ستاد قاچاق کالا وضعیت تحویل و مصرف سوخت نیروگاهی را بررسی می‌کند و در صورت هرگونه مغایرت میان میزان سوخت تحویلی با میزان برق تولیدی، وقوع تخلف به سرعت قابل شناسایی است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه افراد مطلع از قاچاق سوخت نیروگاهی همگی به این موضوع واقف هستند که قاچاق سوخت قبل از تحویل به نیروگاه‌ها صورت می‌گیرد و پس از تحویل سوخت به نیروگاه امکان قاچاق وجود ندارد، افزود: از آنجا که تحویل سوخت مایع آلوده به مواد شیمیایی دیگر به تأسیسات نیروگاهی به شدت آسیب وارد می‌کند، بنابراین کارکنان شرکت برق حرارتی نهایت دقت خود را برای تحویل سوخت مایع فاقد هرگونه آلودگی به کار می‌بندند.

اسکندری به ضرورت احداث خط لوله از شبکه خطوط فرآورده‌های نفتی تا نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: احداث خط لوله از شبکه خطوط فرآورده‌های نفتی تا نیروگاه تقاضای جدی وزارت نیرو است، چرا که ضمن سهولت در انتقال فرآورده و کاهش هزینه‌های انتقال، احتمال قاچاق سوخت در مسیر انتقال سوخت را به صفر می‌رساند یقیناً در این اقدام اولویت با نیروگاه‌های نزدیک به شبکه فرآورده و حساس خواهد بود.

دانشگاه تهران

منبع :

مهر

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها