تایید شد: آمریکا سرنوشت بنیانگذار ترا را مشخص میکند!
وزیر دادگستری مونتهنگرو حکم استرداد دو کوان، یکی از بنیانگذاران شبکه ترا، به ایالات متحده را امضا کرد. وکلای دو کوان در تلاش بودند که او را به کره جنوبی ببرند زیرا احتمالاً در این کشور بین ۳۰ تا ۴۰ سال مجازات میشود. با این حال قوانین آمریکا به احتمال زیاد محکومیت شدیدتری را برای او معین خواهد کرد.
خلاصه خبر
استیبل کوین الگوریتمی TerraUSD و ارز دیجیتال لونا در شبکه ترا در سال ۲۰۲۲ سقوط کردند.
وکلای کوان خواستار استرداد او به زادگاهش کره جنوبی بودند.
به گزارش دبلاک، وزارت دادگستری مونتهنگرو روز جمعه اعلام کرد که بوژان بوزوویچ، وزیر دادگستری این کشور، دستور استرداد دو کوان به ایالات متحده را امضا کرده است. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دادگاه قانون اساسی مونتهنگرو در اوایل این هفته، درخواست تجدیدنظر کوان علیه حکم قبلی دیوان عالی را رد کرد. دیوان عالی در ماه سپتامبر (شهریور) حکم انتقال کوان به کره جنوبی را لغو کرد و تصمیمگیری نهایی در مورد استرداد او را به وزیر دادگستری واگذار نمود. وزارت دادگستری این کشور در بیانیهای اعلام کرد:
با در نظر گرفتن حکم دیوان عالی، این وزارتخانه تمام حقایق و شرایط را بررسی کرده و معیارهای ارزیابی را در نظر گرفته است.
معیارهای ارزیابی شامل شدت جرایم، محل ارتکاب جرم، ترتیب ارسال درخواستهای استرداد، ملیت کوان و امکان استرداد وی به کشور دیگری در آینده است. استیبل کوین الگوریتمی TerraUSD و ارز دیجیتال لونا، در سال ۲۰۲۲ سقوط کردند و به سرمایهگذارانی از سراسر جهان میلیاردها دلار ضرر رساندند. این حادثه باعث شد مقامات کره جنوبی، ایالات متحده و اینترپل دستور بازداشت کوان را صادر کنند.
دو کوان، بنیانگذار و مدیرعامل پیشین Terraform Labs، در مارس سال گذشته (اسفند ۱۴۰۱) در مونتهنگرو به دلیل سفر با مدارک جعلی دستگیر شد. پس از آزادی او از زندان در مارس امسال (اسفند ۱۴۰۲)، مونتهنگرو با بنبست استرداد وی روبرو بود. به عبارت دیگر دادگاهها بین درخواستهای استرداد از ایالات متحده و کره جنوبی اختلاف نظر داشتند.
دادگاه عالی مونتهنگرو ابتدا در فوریه امسال (بهمن ۱۴۰۲) حکم به استرداد کوان به ایالات متحده داد تا با پیامدهای قانونی مربوط به سقوط ترا-لونا در سال ۲۰۲۲ مواجه شود. با این حال، دادگاه در اوایل مارس (اسفند ۱۴۰۲) این تصمیم را لغو کرد و تصمیم گرفت وی را به کره جنوبی استرداد کند. این موضوع به ماهها اعتراض، تأخیر و احکام متناقض منجر شد.
وکلای کوان خواستار استرداد او به زادگاهش کره جنوبی بودند؛ جایی که حداکثر مجازات برای مجرمان مالی معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. در مقابل، ایالات متحده میتواند بر اساس اصل صدور مجازاتهای متوالی برای هر جرم، حکم سنگینتری صادر کند.
همچنین، پرونده استرداد کوان باعث ایجاد رسواییهای سیاسی در مونتهنگرو شده است. وزیر پیشین دادگستری، آندره میلوویچ، نخستوزیر میلوجکو اسپاییچ را متهم کرده است که به دلیل روابط مالی با کوان، از استرداد وی به کره جنوبی حمایت کرده است.