بدنه ستاد مبارزه با قاچاق کالا تفاوت گوشی قاچاق و مسافری را نمیداند/ تضعیف بازار موبایل با سیاستهای متناقض
انتقاد عضو اتحادیه فروشندگان موبایل به ستاد مبارزه با قاچاق کالا:
پس از آزادسازی واردات و رجیستری گوشیهای آیفون تصمیمات ضد و نقیض در این زمینه افزایش یافت. چنانکه هنوز بسیاری از صاحبان و متقاضیان این گوشیهای موبایل نمیدانند که درنهایت موفق به رجیستری میشوند یا خیر؟ محمد یونسی، عضو هیأتمدیره اتحادیه فروشندگان موبایل، با انتقاد از این موضوع گفت: بدنه ستاد مبارزه با قاچاق کالا هنوز تفاوت گوشی قاچاق و مسافری را نمیدانند.
به گزارش تجارت نیوز،
بیش از دو ماه از مصوبه هیأت وزیران مبنی بر آزادسازی واردات و رجیستری گوشیهای آیفون میگذرد؛ با این حال نهتنها هنوز ثبت رویه تجاری این گوشیها بهدرستی انجام نمیشود، بلکه برخی تصمیمگیران گوشیهای مسافری را هم در زمره کالاهای قاچاق به حساب میآورند و اعتنایی به رجیستری آن ندارند.
در همین زمینه محمد یونسی، عضو هیأتمدیره اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه تهران با انتقاد از سخنان اخیر سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا مبنی بر اینکه هیچ گوشی قاچاقی رجیستر نمیشود، به تجارتنیوز گفت: تصمیمات متناقض درباره واردات آیفون باعث دلسردی مردم و تجار رسمی کشور میشود و موجی از تعطیلیها را به همراه دارد.
بدنه ستاد مبارزه با قاچاق کالا تفاوت گوشی قاچاق و مسافری را نمیداند!
یونسی با تأکید بر اینکه در بدنه ستاد مبارزه با قاچاق کالا هنوز عدهای فرق کالای قاچاق با مسافری را نمیدانند.، توضیح داد: اکنون آیفونهایی که دست مردم است کالای مسافری است و آیفونهای مسافری قاچاق محسوب نمیشوند زمانی یک کالا قاچاق محسوب میشود که به شیوه تهلنجی وارد کشور شود. این در حالی است که اکثر موبایلها به شیوه مسافری وارد میشوند.
او ادامه داد: اظهارات سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در حالی مطرح میشود که پیشتر شاهد تصمیم دولت برای قانونی کردن آیفونهای مسافری بودیم؛ اینگونه تصمیمات متناقض به زیان بازار و مردم است و باعث تضعیف اعتماد عمومی و ناهماهنگی در بازار تلفن همراه میشود.
سیاستگذاریها باعث زیان مردم و تعطیلی کسبوکارها شدهاند
عضو هیأتمدیره اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه تهران با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، سیاستگذاریهای مربوط به رجیستری گوشیها بارها تغییر کرده و هر بار پیامدهای زیانباری برای فعالان صنف و مردم به همراه داشته است، تشریح کرد: اکنون فروشندگان موبایل از نوسان قیمت دلار و وضعیت بازار دلسرد هستند. طوری که بخش گسترده ای از موبایل فروشان در حال لغو پروانههای کسب خود هستند و در نظر دارند کسب و کار خود را به دلیل افزایش قیمتهای سرسامآور تعطیل کنند.
او ادامه داد: سوال ما از دولت این است که چرا شفافیت در تصمیمگیری وجود ندارد؟ سیاستگذاریهای لحظهای و عدم اطلاعرسانی دقیق، باعث شده است نهتنها مردم، بلکه حتی فعالان صنفی هم ندانند باید به کدام تصمیم پایبند باشند. چه کسی مسئول این بیعدالتی است؟ قانونی کردن گوشیهای قاچاق در گذشته، مصرفکنندگانی را که هزینههای گمرکی و مالیات را پرداخت کردهاند، مجازات کرد و در عمل قاچاقچیان را به عنوان برنده اصلی میدان معرفی کرد.
وی اضافه کرد: در این شرایط سخت اقتصادی چگونه از مردم حمایت میشود؟ آیا وقت آن نرسیده است که جای تصمیمات عجولانه، راهکاری بلندمدت و شفاف برای حل معضل قاچاق و رجیستری ارائه شود؟
ادامه سیاستهای کنونی به قاچاق دامن میزند
به گفته یونسی، چنانچه سیاستگذاریها شفاف و قانونمحور نباشد، نتیجهای جز افزایش قاچاق، تضعیف تولید داخلی و ناامیدی مردم به دنبال نخواهد داشت. ما از دولت انتظار داریم که نهتنها شفافیت و قاطعیت را در اجرای قوانین رعایت کند، بلکه از حقوق مصرفکنندگان قانونمدار و فعالان بازار نیز حمایت کند.
او در پایان خاطرنشان کرد: بازار تلفن همراه و تکنولوژی یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور است. با سیاستهای غلط و ضد و نقیض، نباید اجازه داد این بازار از دست برود.
برای مطالعه بیشتر گزارش رونمایی از قوانین عجیب واردات گوشی های آیفون را در تجارتنیوز بخوانید.