اشتراک گذاری مطلب
تکنولوژی

۵ اختراع نظامی شگفت‌انگیز که سال ۲۰۲۴ را متحول کردند

3800
admin
1 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

و به نقل از Interesting Engineering، تکنولوژی با سرعت فزاینده‌ای در حال تغییر در ساختارهای فکری و نظری بشر است. نتیجه این تغییرات در تمام صنایع قابل مشاهده‌ست. تکنولوژی به شکل مدرن خود شاید قرن‌هاست که چنین نقشی را بازی می‌کند. از زمان انقلاب صنعتی اول که حالا به سری چهارم آن به‌واسطه هوش مصنوعی رسیده‌ایم، این بازی حساس‌تر و پیچیده‌تر شده است.

هرچند که بازی دگرگون‌کننده تکنولوژی حالا در زمین هوش مصنوعی هر روزه در حال فتح دست‌نیافتنی‌های جدیدی‌ست، در این گزارش موضوع دیگری مورد بحث است. کشورها و دولت‌ها برای بقا در آینده موظف به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری توسعه هستند. یکی از شاخه‌های تکنولوژی به کارکرد آن در جنگ و جنگ‌افزارها می‌پردازد. 

جنگ‌افزارها با انسان‌ها و تمدن‌هایشان رشد کرده‌اند. سلاح‌های جدید اختراع شده‌اند و می‌شوند و این روند شاید تا همیشه ادامه داشته باشد. در این میان هم هستند که از آن سود می‌برند. در این گزارش به بررسی پرسروصداترین اتفاقات و اختراعات کشنده سال 2024 میلادی خواهیم پرداخت که احتمالا در آینده‌ای نه چندان دور، چهره جنگ مدرن را به کلی تغییر خواهند داد.

1. پدافند لیزری؛ آیا پایان عصر پهپادها در راه است؟

پدافند لیزری

چندی پیش بود که ارتش و دولت بریتانیا با انتشار بیانیه‌ای خبر از تست موفقیت‌آمیز سامانه پدافند ضدپهپادی لیزری دادند. تجارت‌نیوز در گزارشی مجزا به بررسی این بیانیه و تکنولوژی پدافند لیزری ارتش بریتانیا پرداخت. شما می‌توانید شرح کامل این آزمایش نظامی را در «پایان عصر پهپادها؟/ تست موفقیت‌آمیز پدافند لیزری از سوی ارتش بریتانیا» بخوانید. 

این اولین بار نبود که تکنولوژی سلاح لیزری تست و استفاده می‌شد. پیش از این کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا هم از آزمایش و سرمایه‌گذاری روی چنین پروژه‌ خبر داده بودند. اما پیشرفت اساسی در این حوزه مربوط به کشوری در مشرق‌زمین است. 

کره جنوبی در ماه جولای یا تیرماه امسال، از نخستین سامانه لیزری ضد پهپاد جهان به صورت رسمی رونمایی کرد و برای رقبای نظامی خود خط و نشان کشید.

هزینه هر شلیک: کمتر از ۲ دلار!

این پروژه که با نام «StarWars» شناخته می‌شود، با تاباندن پرتوهای لیزری به موتور یا تجهیزات الکترونیکی پهپادها، آنها را در عرض ۱۰ تا ۲۰ ثانیه از کار می‌اندازد. هزینه هر شلیک تنها ۱.۴۵ دلار (معادل ۲ هزار وون) است که این سامانه را به راهکاری اقتصادی و موثر برای برای مقابله با پرنده‌های مهاج به حساب می‌آید. 

هزینه پدافندهای موشکی معمولا به حدی بالاست که بسیاری از کشورها قادر به تامین زیرساخت آن نیستند. تجارت‌نیوز در یک گزارش به بررسی پدافند موشکی تاد و مقایسه آن با S-400 روسی پرداخته است. برای مقایسه هزینه و مخارج هر کدام از آن‌ها پیشنهاد می‌شود گزارش «سامانه تاد آمریکا بهتر است یا S-۴۰۰ روسی؟» را مطالعه کنید.

خلاصه کلام، سامانه پدافند موشکی به علت خرج پایین و کارایی بهتر در مقابل پهپادها بازار گرمی خواهد داشت و به‌زودی چهره جنگ مدرن را به آنچه که در سینما و آثار سینمایی دیده‌ایم نزدیک خواهد کرد. 

2. پرواز حامل هایپرسونیک آمریکایی با سرعت 7 ماخ بر فراز نروژ

هایپرسونیک

تکنولوژی هایپرسونیک یکی از ترندهای فناوری نظامی‌ست. اگر شما نمی‌دانید هایپرسونیک چیست و چه معنایی دارد می‌توانید گزارش تجارت‌نیوز با عنوان «هایپرسونیک چیست و هزینه تولید آن چقدر است؟» مطالعه کنید. 

در ماه سپتامبر حامل آزمایشی هایپرسونیک نیروی هوایی ایالات متحده با نام BOLT-1B با سرعتی بالغ بر ۷ ماخ (بیش از ۷ برابر سرعت صوت) بر فراز دریای نروژ پرواز کرد. این آزمایش داده‌های ارزشمندی را برای توسعه مدل‌سازی‌های دقیق‌تر و ابزارهای پیش‌بینی برای سیستم‌های هایپرسونیک آینده فراهم کرد. آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد که این موفقیت راه را برای ساخت موشک‌ها یا حامل‌های هایپرسونیک کارآمدتر و قابل اعتمادتر هموار می‌کند.

3. تانک‌های هیدروژنی؛ نسل بعد ماشین‌های کشتار!

تانک هیدروژنی

شرکت هیوندای کره جنوبی با همکاری آژانس توسعه دفاعی این کشور، تانک استتاری K3 با سوخت هیدروژنی را معرفی کرد. این تانک که به‌صورت بی‌صدا و با تولید صفر کربن عمل می‌کند، انقلابی در حوزه جنگ‌افزارهای زرهی محسوب می‌شود. تانک K3 قرار است تا سال ۲۰۴۰ وارد خط تولید شود و ترکیبی از پایداری زیست‌محیطی و قابلیت‌های پیشرفته جنگی را ارائه می‌دهد.

تجارت‌نیوز در گزارشی مجزا این تانک فوق پیشرفته را مورد بررسی قرار داده است که شما می‌توانید گزارش «کره جنوبی با تانک هیدروژنی، مرزهای فناوری نظامی را جابه‌جا کرد» را برای مطالعه بیشتر مطالعه کنید.

۴. تجهیز دوباره زیردریایی‌های نیروی دریایی آمریکا به موشک‌های هسته‌ای پس از ۳۰ سال

زیردریایی

نیروی دریایی ایالات متحده پس از سه دهه وقفه روند بازگشت موشک‌های هسته‌ای Sea-Launched Cruise Missile (SLCM-N) را آغاز کرد. این موشک‌ها که در دهه ۱۹۸۰ معرفی شده بودند، در سال ۱۹۹۲ به طور کامل از ناوگان خارج شدند. اما اکنون با صدور درخواست اطلاعات برای توسعه این سیستم، انتظار می‌رود نمونه‌های اولیه طی سه سال آینده آزمایش شوند و سیستم عملیاتی آن تا سال ۲۰۳۴ آماده شود.

۵. افشای موقعیت زیردریایی استتاری آمریکا توسط امواج آب

زیردریایی

پژوهشگران چینی اعلام کردند که امواج ایجادشده توسط زیردریایی USS Connecticut نیروی دریایی ایالات متحده، ممکن است موقعیت آن را فاش کرده باشد. این زیردریایی هسته‌ای که در سال ۲۰۲۱ در دریای جنوبی چین با یک کوه زیرآبی برخورد کرده بود، به چالشی جدید برای حفظ استتار در محیط دریایی تبدیل شده است.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید. 

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها