اشتراک گذاری مطلب
اخبار ارز دیجیتال

پرونده کریپتولند حدود ۵۱ هزار نفر شاکی دارد

4184
admin
0 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

علی القاصی مهر در نشست با اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به چالش‌های موجود در روند رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با موضوع رمزارزها، افزود: مقوله رمزارز امروز به‌عنوان یک پدیده نوظهور در روابط اجتماعی اشخاص در جامعه وجود دارد و اکنون با پرونده‌های بسیار مهم و حساسی در این حوزه در دستگاه قضا مواجه هستیم.

القاصی مهر تصریح کرد: پرونده کریپتولند بیش از ۵۱ هزار نفر شاکی دارد و اکنون یک هیأت قضایی برای تعیین تکلیف این پرونده اختصاص پیدا کرده است؛ در حالی که اگر در این زمینه خلأ قانونی وجود نداشت از شکل‌گیری بسیاری از پرونده‌ها جلوگیری می‌شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه ابزار کار قاضی در عدلیه، قانون است، افزود: اگر قانون جامع، کامل و متناسب با نیاز روز وجود نداشته باشد، نمی‌توان انتظار اجرای عدالت به‌نحو مطلوب را داشت.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از پرونده‌های قضایی در بستر رمزارزها شکل می‌گیرد، افزود: اکنون متولی و مسئول مشخصی در زمینه رمزارزها وجود ندارد و ضعف قوانین و مقررات در این زمینه سبب سوءاستفاده برخی از اشخاص سودجو و تاراج سرمایه‌های مردم شده است.

القاصی مهر تصریح کرد: بر اساس گزارشات واصله، تعداد شکات مرتبط با پرونده‌های رمزارز صرفا در دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای به بیش از ۵۶ هزار نفر می‌رسد که ارزش مطالبات آنها به بیش از ۳۰۰ میلیون دلار و ۳۶ همت می‌رسد.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه ورودی ماهانه شعب در پرونده‌های رمزارز به بیش از ۵۰۰ فقره در ماه می‌رسد، گفت: اکنون تعارض قوانین درباره موضوع رمزارزها کاملا مشهود است؛ بنابراین ضرورت دارد در زمینه پدیده رمزارز به‌عنوان یک موضوع نوظهور که مردم با آن مواجه هستند، چاره‌اندیشی شود و قانون جامع و کاملی در این باره به تصویب برسد.

وی از آمادگی دادگستری کل استان تهران برای تبادل تجارب و ظرفیت علمی قضات این دادگستری در حوزه رسیدگی به پرونده‌های رمزارز و سایر حوزه‌ها با کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر داد و گفت: تخصص‌گرایی در رسیدگی به پرونده‌های با موضوع رمزارز یک نیاز قابل توجه و جدی است که باید در امر تقنین مورد توجه قرار گیرد.

القاصی مهر با تاکید بر ضرورت تدوین قانون آیین دادرسی ویژه جرایم امنیتی از سوی مجلس گفت: اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی نیز از دیگر موضوعات مهمی است که ضرورت دارد در دستور کار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن قدردانی از بازدید اعضای این کمیسیون از مجتمع قضایی قدس و بررسی مستقیم روند رسیدگی به پرونده‌های قضایی و ارائه خدمات به مراجعان، افزود: در این دوره کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اقتدار و موثر در صحنه حاضر شده و اقدامات انجام شده در همین دوره کوتاه حاکی از همین امر است که جای قدردانی از این کمیسیون و ریاست آن را دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به ماموریت‌ها و صلاحیت‌های این دادگستری عنوان کرد: مجموعه قضایی استان تهران از نظر نوع صلاحیت‌ها و وارده بزرگترین حوزه قضایی کشور محسوب می‌شود و دادگستری کل استان تهران از جهات مختلف بخش قابل توجهی از عملکرد دستگاه قضا را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۸ درصد از پرونده‌های وارده استان‌ها مربوط به تهران است، گفت: امروز دادگستری کل استان تهران به‌رغم گستردگی ماموریت‌ها، صلاحیت‌ها و میزان وارده قابل توجه با دو هزار نفر قاضی و هشت هزار و ۵۰۰ نفر کادر اداری عهده‌دار مسئولیت است؛ لذا کمبود کادر قضایی مهم‌ترین و اصلی‌ترین چالش موجود در دادگستری کل استان تهران است.

القاصی مهر در ادامه با بیان اینکه تعداد مجلدات برخی از پرونده‌ها به بیش از ۵۰۰ تا هزار فقره می‌رسد، افزود: صرفا درباره یکی از پرونده‌های مطرح رسیدگی در دادگستری کل استان تهران با موضوع چای دبش بیش از ۱۷ جلسه رسیدگی برگزار شده و رسیدگی به آن همچنان ادامه دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تاکید بر اینکه پیگیری مسائل و مشکلات قوه قضاییه از سوی مجلس و دولت از نظر تسهیل کار مردم قابل توجه است، اظهار داشت: اکنون وارده برخی از شعب در مجتمع‌های قضایی بیش از ۲۵۰ پرونده در ماه است و وارده شعب تجدیدنظر استان تهران بیش از ۳۰۰ پرونده در ماه است که در عین حال انتظار رسیدگی عادلانه و دقیق از دستگاه قضا وجود دارد.

دانشگاه تهران

منبع :

ایلنا

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها