اشتراک گذاری مطلب
زوم ارز پدیا

قرارداد هوشمند چیست؟ | همه چیز در باره smart contract

۶۵۱۸
admin
۱ دقیقه مطالعه

قرارداد هوشمند ، اگر در مورد ارزهای دیجیتال مطالعه داشته اید ، حتما با واژه قرارداد هوشمند برخورد کرده اید . امیدوارم با خواندن این مقاله پاسخ بعضی سوالات خود را در مورد قراردادهای هوشمند بگیرید. در سال ۱۹۹۴ دانشمند علوم کامپیوتر امریکایی به نام “نیک زابو” در مقاله ای قرارداد های هوشمند را معرفی کرد . البته این قراردادها تا زمان معرفی  بلاک چین بلااستفاده بودند. با تعریفی ساده از قراردادهای هوشمند شروع می کنیم. ( توافق بین دو نفر با اطمینان و امنیت برای اجرا، بدون واسطه با استفاده از کدهای کامپیوتری که غیر قابل تغییر هستند.)

لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:

قرارداد هوشمند چیست ؟

قرار داد هوشمند smart contract چیست ؟

اگر بخواهیم قرارداد هوشمند را به طور ساده تعریف نماییم می توان گفت قرارداد هوشمند برنامه ای است که با استفاده از بلاکچین اتریوم اجرا می شود . این مجموعه ای از کد و داده هاست که در یک ادرس خاص در بلاکچین اتریوم قرار دارد .

قراردادهای هوشمند نوعی حساب اتریوم است . این بدان معناست که آنها تعادل دارند و می توانند تراکنش ها را از طریق شبکه ارسال کنند . با این حال توسط کاربر کنترل نمی شوند ، در عوض در شبکه مستقر می شوند و به صورت برنامه ریزی شده اجرا می شوند .

حساب های کاربری می توانند با ارسال تراکنش هایی که عملکرد تعریف شده در قرارداد هوشمند را اجرا می کنند ، با یک قرارداد هوشمند ارتباط برقرار کنند .

قراردادهای هوشمند می توانند مانند قرارداد عادی قوانینی را تعریف کنند و به طور خودکار آنها را از طریق کد اجرا کنند .

هر کسی می تواند قرارداد هوشمند بنویسد و ان را در شبکه مستقر کند . شما فقط باید نحوه کد گذاری به زبان قرارداد هوشمند را بیاموزید و اتریوم کافی برای اجرای قرارداد خود داشته باشید .

قراردادهای هوشمند ضمن اجتناب از خدمات واسطه ، به شما کمک می کنند پول ، دارایی ، سهام یا هر چیز ارزشمندی را به شکلی شفاف و بدون درگیری مبادله کنید .


تعریف قرارداد هوشمند به صورت مفصل تر :

یک قرارداد هوشمند ،که به عنوان رمزنگاری نیز شناخته می شود ، یک برنامه کامپیوتری است که تحت شرایط خاص کنترل مستقیم ارزهای دیجیتال یا دارایی ها را بین طرفین کنترل می کند. این قراردادها بر روی فناوری بلاک چین ذخیره می شوند ، یک دفترچه غیر متمرکز که همچنین تحت حمایت بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه است.
قراردادهای هوشمند ابزارهای مهم مدیریت حقوق هستند که برای انجام توافق های بین شرکت کنندگان در شبکه ، بدون نیاز به قراردادهای قانونی سنتی ، هماهنگی و اجرای کار را فراهم می کنند. از آنها می توان برای رسمیت بخشیدن به توافق های ساده بین دو طرف ، آئین نامه سازمان ، یا ایجاد نشانه ها استفاده کرد.
یک قرارداد هوشمند یک قرارداد شخصی است که با شرایط توافق خریدار و فروشنده مستقیماً به خط کد نوشته می شود. کد و توافق نامه های موجود در آن در یک شبکه توزیع شده و غیرمتمرکز بلاک چین وجود دارد. کد اجرای اجرا را کنترل می کند و معاملات قابل ردیابی و برگشت ناپذیر هستند.
قراردادهای هوشمند اجازه می دهند معاملات و توافق های معتبر بین طرف های ناشناس ، بدون نیاز به مرجع مرکزی ، سیستم قانونی یا مکانیزم اجرای خارجی انجام شود.
قراردادهایی دیجیتالی مبتنی بر بلاک چین که شرایط آن قرارداد با اجماعی غیر متمرکز به وسیله کد برنامه هایی از پیش تعیین شده به صورت خودکار و اتوماتیک اجرا می شود. هر قرارداد دارای یک کد برنامه، یک فایل ذخیره سازی و یک حساب کاربری است.


خصوصیات قرارداد هوشمند

خصوصیات قرارداد هوشمند

بعد از ایجاد قرار داد هوشمند ، کد برنامه قرارداد ثابت مانده و غیر قابل تغییر است.
هر کاربر با ارسال یک معامله به بلاکچین می‌تواند یک قرارداد را ایجاد کند.
کد قرارداد، هر بار که یک پیام چه از طرف یک کاربر یا از یک قرارداد دیگر دریافت شود، اجرا می‌شود.
قرارداد هوشمند همچنین می‌تواند پول را دریافت کند و یا پول را به سایر قراردادها یا کاربران ارسال کند.
قرار داد های هوشمند بدون واسطه و به طور خودکار ارسال می شوند. به این معنا که نیاز نیست به کسی برای این کار اعتماد کنید!
معاملات تنها زمانی انجام می‌گیرند که شرایط توافق‌نامه رعایت شود. هیچ واسطه‌ای وجود ندارد؛ بنابراین، در ارتباط با اعتماد نیز هیچ مسئله‌ای وجود نخواهد داشت.
صرفه جویی در هزینه؛ قراردادهای هوشمند باعث کاهش چشمگیر هزینه معاملات می شود ، چه در سطح پروتکل و چه در سطح برنامه ، قوانین معامله را استاندارد سازی کند و بنابراین هزینه معاملات برای رسیدن به توافق ، رسمیت و اجرای را کاهش می دهد.
خود تأیید
اجرای خودکار


تعریف قرارداد هوشمند عادی و رایج

تعریف قرارداد هوشمند عادی و رایج

توافق دو یا چند نفر جزء اصلی تعریف قرارداد هوشمند است. برای مثال در خرید ملک یا آپارتمان دو نفر توافق می­کنند که یکی (فروشنده) ملک خود را به دیگری (خریدار) بدهد و دیگری در قبال آن پولی به فروشنده پرداخت کند.

قصد و رضایت درونی دو طرف بر انتقال مال یا انجام کاری برای وقوع یک قرارداد کفایت می­کند و زمانی که دو طرف با اراده آزاد بر موضوعی توافق کنند، ملزم به رعایت آن می­شوند و پس از آن در حق طرفین و افرادی که جانشین آن­ها می­شوند (قایم ­مقام قانونی) نیز موثر است و نیاز به هیچ گونه تشریفاتی ندارد، اما نکته مهم این است که قانون­گذار به لحاظ مصالح اجتماعی شرایطی  را به موارد فوق افزوده است که در بعضی مواقع بدون توجه به آن شرایط و تشریفات، مراجع قانونی از پذیرش قرارداد خودداری خواهند نمود.

چند نکته در این تعریف وجود دارد: بیشتر مواقع برای رسیدن به توافق افراد یا سازمان هایی به عنوان واسطه وجود دارند. واسطه مورد نظر ، حتما دستمزدی در قبال واسطه گری دریافت می کند.

حال بعد از اینکه قرارداد بسته شد، آیا حتما انجام می شود؟ برای مطمین شدن از انجام توافق احتیاج به مراجع قانونی است. حتی با وجود مراجع قانونی برای اجرا، گاهی اوقات، قرار داد ها انجام نمی پذیرند.


 تفاوت های عمده  قرارداد هوشمند و قراردادهای معمولی

تفاوت های عمده  قرارداد هوشمند و قراردادهای معمولی

قبل از اینکه به بیان تفاوت قرارداد هوشمند و قرارداد معمولی بپردازیم، نیاز است تا با مفهوم قرارداد معمولی آشنا شوید. قراردادهای معمولی از جمله قراردادهایی می باشند که بین دو یا چند شخص بسته می شود و برای اجرای آن نیازمند واسطه ها می باشید. این واسطه ها می تواند بانک ها و یا دولت ها باشند. در ادامه شما می توانید با چند نمونه از تفاوت های قرارداد هوشمند و قرارداد معمولی آشنا شوید.

۱.یکی از موارد مهمی که در ارتباط با تفاوت قرارداد هوشمند و قرارداد معمولی می توان گفت این است که در قرارداد هوشمند از فناوری بلاکچین استفاده می شود.

۲.قرارداد هوشمند بر روی بلاکچین اجرا شده و قابل توقف نمی باشد و هیچکس قادر به متوقف کردن آن نیست.

۳.قرارداد هوشمند نیازی به هیچگونه واسطه ندارد. در حالی که در قراردادهای معمولی نیازمند واسطه ها می باشید.


مثال از دنیای واقعی برای قرارداد هوشمند

مثال قراردادهوشمند

دستگاه های خود کار فروش نوشابه و غیره که در اماکن عمومی مانند فروشگاه های بزرگ و فرودگاه ها هستند. هنگام خرید از این دستگاه ها، بعد از وارد کردن پول دستگاه آن را پردازش کرده و اگر همه چیز درست بود ، کالای مورد نظر را به شما می دهد.


قرارداد هوشمند چگونه کار می‌کند؟

نحوه عملکرد قرار داد هوشمند

با یک مثال این مورد را بررسی می کنیم: قرارداد هوشمند خرید اتومبیل علی توسط  محمد.  محمد اتومبیل علی را با این قرارداد میخرد. طبق قرارداد ، محمد باید ۱۰۰ اِتر به علی در ازای اتومبیل پرداخت کند. لذا هر وقتی که ۱۰۰ اتر به علی پرداخت شد، محمد مالک اتومبیل خواهد بود. وقتی قرارداد هوشمند تنظیم شود و برای اجرا اماده شد، امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت و این یعنی علی مطمین خواهد بود که محمد ۱۰۰ اتر را پرداخت خواهد کرد. اگرمحمد و علی از قرارداد های عادی استفاده می کردند ،دستمزد واسطه، باید پرداخت می شد ، امکان کلاه برداری بین آن دو وجود داشت. در واقع حذف واسطه یعنی عدم پرداخت دستمزد و اطمینان از انجام معامله از ویژه گی های قرارداد هوشمند است.

فرض کنید بین علی  و محمد اختلاف نظر وجود دارد ، برای مثال : محمد از پرداخت علی خودداری می کند. چه اتفاقی می افتد؟ این را می توان در بلاک چین برطرف کرد. هر توافق بین علی ومحمد در بلاک چین ضبط و ذخیره می شود. محمد با امتناع پرداخت و یا تقلب علی با امتناع از انجام کار یا انجام نیمی از کار ، نمی تواند تقلب کند. پس از تنظیم قرارداد هوشمند ، اجرای آن دیگر به یک کاربر یا گره واحد بستگی ندارد. اکنون در شبکه قرار دارد و توسط کاربران درون شبکه قابل مشاهده است. بنابراین هیچ نقطه شکست یا شانس واحدی برای تغییر شرایط و الزامات وجود ندارد. این نحوه اعتماد در قراردادهای هوشمند است.


پیاده سازی قرارداد هوشمند چگونه است؟

پیاده سازی قرارداد هوشمند چگونه است؟

لازم است که بدانید کد قرارداد هوشمند در ابتدا توسط یک برنامه نویس نوشته شده و این کد در قالب یک تراکنش بر روی بلاکچین ثبت خواهد شد. همچنین فرآیند اجرای این نوع از قراردادها کمی پیچیده می باشد. برای نوشتن این کدها از زبان برنامه نویسی مانند زبان برنامه نویسی سالیدیتی Solidity استفاده می شود. اما نحوه اجرای این قراردادهای هوشمند چگونه است؟

زمانی که یک تراکنش انجام می شود نودها قرارداد را اجرا می کنند. ماشین مجازی اتریوم یا EVM محلی برای اجرای قراردادهای هوشمند است.


انتخابات :

نتایج رأی گیری در گره ها و نود های شبکه توزیع شده در بلاک چین قرار خواهد گرفت لذا تمام داده‌ها شفاف، رمزنگاری‌شده و ناشناس هستند. و در این صورت انتخابات کاملا شفاف انجام می پذیرد.

مدیریت :

قراردادهای هوشمند می‌توانند مثل ربات‌ها فرایندهای روتین را به شکلی دقیق اجرا کنند. کسب و کارها می‌توانند از قراردادهای هوشمند سود زیادی ببرند. به جای واریز پول به کارکنان برای پرداخت لیست حقوق، می‌توان از قراردادهای هوشمند استفاده کرد.

صنعت موسیقی حق کپی رایت :

صنعت دیجیتال هنر طعمه عدم تملک و شفافیت است. قراردادهای هوشمند و فناوری بلاک چین می توانند به هنرمندان دیجیتال در این چهار حوزه کمک کنند:

افزایش فروش هنر دیجیتال از طریق کمبود دیجیتال
سرمایه گذاری هنر دیجیتال برای دموکراتیک شدن
بهبود مالکیت ردیابی و پیشرفت هنر دیجیتال
ایجاد روشی اخلاقی برای پرداخت به هنرمندان دیجیتال

Ascrib یک پلتفرم هنری دیجیتال است که با قراردادهای هوشمند ادغام شده است تا مالکیت ایمن یا تألیف یک اثر هنری دیجیتال را امکان پذیر کند ، به این معنی که هنرمندان دیجیتال در برابر کلاهبرداری نجات می یابند.

صنعت بانکداری و بیمه:

صنعت بانکداری یکی از این صنعت است که بیشترین بهره را از فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند خواهد گرفت. برخی از مناطقی که بیشترین بهره را از فناوری قرارداد هوشمند دارند به شرح زیر است:

روش مشتری  خود را بشناسید
هزینه های زیرساخت را می توان برای اوراق بهادار ذخیره کرد
جایگزین اوراق قرضه و وام های سنتی
کاهش هزینه های بیمه

اخیراً ، بانک جهانی UBS سوئیس درباره آغاز به کار فناوری جدیدی به نام “باند هوشمند” بحث کرده است .باند هوشمند یک برنامه مبتنی بر بلاک چین برای ایجاد ابزار پرداخت خود است که بدون ریسک خواهد بود و یک جریان پرداخت در دسترس برای مردم بدون بانک.

صنعت بهداشت و درمان:

در صنعت مراقبت های بهداشتی  و درمانی، موارد متعددی در رابطه با حفظ داده ها و حفظ حریم خصوصی بیماران وجود دارد.  قراردادهای هوشمند به موارد زیر کمک می کند:

حریم خصوصی و ایمنی در پرونده یا داده های بیمار
کاهش هزینه های معاملات
بهبود پروتکل یا سازگاری

Applicature یک برنامه توسعه بلاک چین است که یکپارچگی داده ها را تقویت می کند ، در نتیجه بیماران به یک سابقه شفاف و ایمن از داده های سلامتی خود دسترسی دارند. این شبکه امن برای کلیه مراکز بهداشتی و درمانی از پزشکان گرفته تا بیماران فراهم می کند.


برای ایجاد یک قرار داد هوشمند به چه چیزهایی احتیاج داریم؟

موارد ضروری در قرارداد هوشمند

موضوع قرارداد و دسترسی، شرایط قرارداد، اوراکل، پلتفرم انحصاری مواردی است که برای ایجاد قرارداد هوشمند مورد نیاز است.

برای ایجاد این قرار داد، حتما محصول یا خدمت مورد نظر باید در دسترس برنامه باشد،تا بتواند کنترل لازم در قرار داد را داشته باشد.

شرایط قرار داد باید به صورت واضح بیان و توسط برنامه نویس نوشته شود و طرقین قرارداد آن را امضا کنند.

توسط  اوراکل ، اطلاعات مورد نظر به قرار داد داده می شود تا قرار آن را پردازش و بررسی کند.

برای ثبت قرار داد  هوشمند احتیاج به یک پلتفرم داریم که در حال حاضر اتریوم یکی از پلتفرم های محبوب قرار داد های هوشمند محسوب می شود.


بهترین قراردادهای هوشمند

معرفی بهترین قرارداد های هوشمند

اتریوم یک پلتفرم هست که امکان ساخت و انتشار برنامه های غیرمتمرکز یا dapp  روی آن وجود دارد.برخی آن را هیجان انگیز ترین استارت آپ دو دهه اخیر قلمداد می کنند.برترین پلتفرم قرارداد هوشمند و بهترین انتخاب برای توسعه دهندگان محسوب می شود.یکی از بهترین پلت فرم قراردادهای با کاربردهای فراوان محسوب می شود. می توان برای همه موارد از ICO  تا تقریباً با هر نوع کاربرد غیر متمرکز ، از اتریوم  استفاده کرد تاقراردادهای هوشمند را تسهیل کند.با این حال ، اشکالاتی در Ethereum وجود دارد. در سال های اخیر ، بعضی  از مسائل امنیتی نقص های جدی در این پلتفرم داشته است. مطالعه جدید محققان سنگاپور و انگلستان ۳۴،۰۰۰ قرارداد هوشمند مبتنی بر اتریوم را در معرض خطر قرار داده است.

مزایای قراردادهوشمند Ethereum :

رایگان برای راه اندازی معاملات پیمانکاری در گاز صورت می گیرد.
استاندارد Ethereum token یا ERC-۲۰
داشتن قدرت برنامه نویسی
دستورالعمل های روشن برای توسعه دهندگان
تکمکی بسیار
توسعه دهندگان قرارداد هوشمند تقریباً همیشه تجربه استفاده از اتریوم را دارند

معایب قراردادهوشمند Ethereum :

شبکه اغلب سخت بارگیری می شود
گران تر از سایر سیستم عامل ها
توسعه دهندگان با کد اتریوم تعدادی از مسائل امنیتی را پیدا کرده اند. علاوه بر این ، کد با کیفیت پایین ، بسیاری از قراردادها را در معرض هکرها قرار داده است.

اصلی ترین رقیب اتریوم هایپر لجر است.هایپر لجر فعالیت خود را از دسامبر ۲۰۱۵ آغاز کرد.توسعه دهنده هایپر لجر لینکوس می باشد.هایپر لجر به صورت اوپن سورس ارائه شده و هدف خود را حمایت از توسعه دفترکل توزیع شده میتنی بر بلاکچین معرفی می کند.هایپرلجر با هدف انجام معاملات تجاری در سطح جهانی ایجاد شده است.فعالیت ها را با پیشبرد از طریق فناوری بلاکچین و در نظر گرفتن ویژگی های مهم برای وجود استانداردها در دفترکل توزیع شده انجام می دهد.

مزایای قرارداد هوشمند Hyperledger:

منبع آزاد و رایگان برای استفاده
عضویت مجاز
پشتیبانی شده توسط IBM
اجازه می دهد تا قراردادها به زبان های مختلفی رمزگذاری شوند
عملکرد قابل اعتماد
مؤلفه های افزونه را پشتیبانی می کند

معایب قرارداد هوشمند Hyperledger:

بدون سیستم توکن

این پروژه در سال ۲۰۱۵ آغاز به فعالیت کرد.و از ان جهت  که از زبان برنامه نویسی جاوا که یک زبان برنامه نویسی پرکاربرد است ، پشتیبانی می کند ؛ میان توسعه دهندگان بسیار محبوب می باشد.

مزایای قراردادهوشمند Nem Smart

بسیار آسان برای استفاده و ساخته شده در جاوا
هیچ زبان برنامه نویسی مخصوص پلتفرم وجود ندارد
مقیاس پذیری
اجرای فوق العاده

معایب قرارداد هوشمند Nem smart

جامعه توسعه کمتری نسبت به سیستم عامل های دیگر
ابزارهای کمتری در دسترس است
NEM از کد خاموش بلاک چین  استفاده می کند که باعث عدم تمرکز کمتر آن می شود

استلار یکی از قدیمی ترین پلتفرم های قرار داد هوشمند است .فعالیت خود را از سال ۲۰۱۴ آغاز کرده است.بارها به عنوان استارتاپ موفق نام گذاری شده است.کارشناسان با توجه به خبرهای خوبی مانند علاقه کپانی های بزرگ برای استفاده از پلتفرم آن ، آینده موفقی را برای استلار پیش بینی می کنند.

مزایای قراردادهوشمند Stellar

ایده آل برای ICOs
در مقایسه با اتریوم بسیار ارزان است
پلتفرمی ساده
عملکرد خوب
در صنعت مورد توجه است

معایب قراردادهوشمند Stellar

برای توسعه قراردادهای پیچیده تر واقعاً مناسب نیست.

یکی دیگر از بهترین پلتفرم های قرارداد هوشمند ویوز می باشد.در سال ۲۰۱۶ فعالیت خود را آغاز کرده است و هدف خود را از بین بردن موانع موجود برای اجرای بلاچین ، همانند سرعت و مقیاس پذیری عنوان می کند.

مزایای قراردادهوشمند Waves Contracts

ایده آل برای ICOs و corwdsales
برای ایجاد نشانه های خاص به دانش پس زمینه بسیار کمی نیاز دارد

معایب قرارداد هوشمند Waves contracts

نه یک بستر بسیار متنوع
هنوز یک پایگاه کاربری نسبتاً کوچک است


قرارداد هوشمند اتریوم چیست؟

قرارداد هوشمند اتریوم چیست؟

این پلتفرم در سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را آغاز کرد.پیشرفت پلتفرم اتریوم بسیار پرسرعت بوده به صورتیکه در حال حاضر قراردادهای هوشمند را از بازی های آنلاین تا ico  ها قابل اجرا می کند.هرچند که ۹۰ درصد ico  ها در حال حاضر با استاندارد erc۲۰  اجرا می شوند.

پلتفرم قرارداد هوشمند اتریوم از نظر استاندارد سازی و پشتیبانی بسیار قدرتمند عمل کرده .اتریوم با ارائه مجوعه ای از قوانین تعیین شده برای توسعه دهندگان مسیر را برای ایجاد یک قرارداد هوشمند آسان و کم خطر، راحت تر می کند.

اتریوم درحال حاضر بیشترین سرمایه بازار را در میان پلتفرم های قرارداد هوشمند دارد.هدف خود را کاملا به بهبود روش ایجاد و عملکرد قرارداد های هوشمند اختصاص داده است.در راستای این هدف توسعه دهندگان زبان برنامه نویسی قرارداد هوشمند خود را به نام سالیدیتی نیز ایجاد کرده اند .که این موضوع هم به استانداردسازی قرارد داد هوشمند کمک می کند و هم تنظیم قرارداد ها را آسان تر کرده است.


زبان برنامه نویسی قرار داد هوشمند 

زبان برنامه نویسی قرارداد هوشمند

برنامه نویسان از شاخه هایی از زبان  C که خود شامل چندین زبان C#، C++ و …است، پایتون یا جاوا و … استفاده می‌کنند. از دیگر زبان ها که به طور اخص برای برنامه نویسی قرار داد های هوشمند استفاده می شود، زبان  سالیدیتی  است که به‌نوعی طراحی‌شده که یادگیری‌اش برای برنامه‌نویسانی که با یک یا چند زبان‌ برنامه‌نویسی کار کرده‌اند،راحت تر می باشد.

سالیدیتی یکی از زبان های برنامه نویسی است که برای توسعه برنامه روی ماشین های مجازی اتریوم(EVM) است. کلاس‌ها و کتابخانه های زیادی دارد که در  توسعه یک قرارداد هوشمند توسط شما، بسیار کمک کننده است.

برخی مهمترین محیط های توسعه نرم افزار (IDE) برای برنامه نویسی به زبان سالیدیتی عبارتند از:

Remix, Visual Studio,Ether atom


قرار داد هوشمند و اینترنت اشیاء

قرار داد هوشمند و اینترنت اشیاء

قراردادهای هوشمند بر خلاف قرارداد های کاغذی ، مجموعه ای از شرایط و تعهدات مشخص و تعیین شده به صورت الکترونیکی است.یعنی پروتکل هایی که طرفین قرارداد باید انجام دهند.

اینترنت اشیا را به عنوان سیستمی از ترکیبات متمایز قابل شناسایی و متصل به اینترنت معرفی می کنند.نمایش و دسترسی مجازی در نهایت ساختاری شبیه به اینترنت برای مکان یابی از راه دور ، سنجش و… را منجر می شود.که در نتیجه سیستم تقویت می شود.اینترنت اشیا از سال ۱۹۹۹ ایجاد شد.که با فناوری شناسایی فرکانس رادیویی مرتبط بود.پس از آن به تدریج شبکه های حسگر ، شبکه های کم مصرف ، اینترنت موبایل و رایانش ابری برنامه های جدید اینترنت اشیا را راه اندازی کردند.

کارشناسان قرارداد های هوشمند را به عنوان تازه ترین فناوری برای راه حل های جدید اینترنت اشیا می دانند.از منظر اینترنت اشیا اینکه قراردادهوشمند بصورت یک معامله در بلاکچین ایجاد می شود هم یک نقطه قوت است هم یک نقطه ضعف.در قراردادهوشمند اجماع ، معامله و فعالیت های قرارداد هوشمند برای همه شرکای شبکه واضح است.در حالیکه شروع یک معامله باعث هم بستگی قراداد هوشمند و دستگاه های اینترنت اشیا می شود.چراکه از طریق آن ها است که داده ها جمع آوری و ارتباط برقرار می شود.بنابراین در حالیکه موجب ایجاد یک قرارداد هوشمند می شوند ، اطلاعات و داده های اینترنت اشیا می تواند نشان دهد که شرط اجرای مرحله بعدی برآورده شده است یا خیر .


مزایا و معایب قرارداد هوشمند

مزایا و معایب قرارداد هوشمند

مزایا:

حذف واسطه ها و کاهش هزینه

قرارداد های هوشمند برای تایید قرارداد به واسطه ها نیاز ندارند.و به این صورت دیگر خطر تغییر توسط اشخاص دیگر در ان وجود ندارد.در نهایت با حذف واسطه ها در قرارداد هوشمند هزینه ها نیز کاهش می یابد.

ایجاد پشتیبان

تمامی اسناد و مدارکی که در بلاکچین ذخیره می شوند چندین بار هم کپی می شوند.این کار به منظور بازیابی برای زمانی که داده ها و اطلاعات از بین بروند انجام می شود.

امنیت

قراردادهای هوشمند رمزگذاری شده می باشند.و این رمز گذاری کردن باعث امنیت هرچه بیشتر قراردادهای هوشمند می شود.

سرعت

قرارداد های هوشمند با استفاده از کدهای کامپیوتری ، با صرفه جویی در زمان انجام فعالیت های تجاری ،باعث می شوند کارها اتوماتیک وار انجام شوند.

دقت

با استفاده از قرارداد های هوشمند خطاهایی انسانی و دستی ( مانند پر کردن دستی فرم ها و…) عملا از بین خواهد رفت.

معایب :

دشواری ایجاد تغییر

به دلیل اینکه تغییر در قرارداد های هوشمند تقریبا غیرممکن می باشد ویرایش و اطلاح کد اشتباه بعد از استفاده از قرارداد هوشمند بسیار زمان بر و پرهزینه خواهد بود.

هزینه

قرارداد های هوشمند را برای ایجاد باید برنامه نویسی کرد.برای اینکار نیز از برنامه نویسان حرفه ای باید استفاده کرد.هرچند که شرکت های طرف قرارداد باید مبتنی بر بلاکچین باشند.


دلیل اهمیت قرارداد هوشمند چیست؟

دلیل اهمیت قرارداد هوشمند چیست؟

قراردادهای هوشمند توسعه دهندگان را قادر می سازد تا طیف گسترده ای از برنامه های غیرمتمرکز را ایجاد کنند. از قراردادهای هوشمند در بسیاری از موارد استفاده می شود و این قرردادها همانند هر معامله رمزنگاری در بلاکچین ذخیره می شوند. برنامه های غیرمتمرکز یا برنامه های کاربردی به عنوان برنامه کاربردی قراردادهای هوشمند شناخته می شوند. با استفاده از برنامه های کاربردی دارندگان رمز ارزها می تواننند در تراکنش های مالی پیچیده شرکت نمایند. افراد می توانند بدون نیاز به بانک یا هر موسسه مالی دیگر اقدام به کاهش هزینه ها کنند. در ادامه با چند نمونه از کاربردهای رایج قرارداد هوشمند آشنا خواهید شد:

۱.تبادل غیرمتمرکز: این امر کاربران را قادر می سازد تا با استفاده از قراردادهای هوشمند رمز ارزهای مختلفی را مبادله کنند.

۲.ترکیب: در پلتفرم هایی که از قرارداد هوشمند استفاده می شود، سرمایه گذاران را قادر می سازد تا بدون واسطه و بدون نیاز به بانک وام دریافت کنند.


چالش ها و سوالات پیش روی قرار دادهای هوشمند

چالش ها و سوالات پیش روی قرار دادهای هوشمند

یکی از مهم ترین سوالات پیش روی قرار داد هوشمند،  این است که قراردادهای هوشمند چقدر قابل اعتماد هستند؟

در هفته های  گذشته ، به عنوان مثال ، Parity Technologies – که یک سرویس کیف پول به نام Parity را ارائه می دهد که به عنوان یک قرارداد هوشمند عمل می کند – فاش کرد که حداقل ۱۵۰ میلیون دلار در رمزنگاری اتر فریز شده است.

ظاهراً در کتابخانه مربوط به نرم افزار آسیب پذیری وجود دارد ، گرچه برخی دیگر ادعا می کنند نقصی در نوع بلاک چین اتریوم وجود دارد که مورد استفاده قرار گرفته است. اما این به دنبال حمله دیگری در ماه ژوئیه به Parity بود که منجر به سرقت حدود ۳۱ میلیون دلار اتر شد.

و در تابستان سال ۲۰۱۶ ، که اتریوم هک شد که ۵۰ میلیون دلار ارز دیجیتال از یک سازمان خودمختار غیر متمرکز به سرقت برد ، که یک سازمان است که از طریق قراردادهای هوشمند اداره می شود.

همه این بدان معنی است که ، اگر قرار است قراردادهای هوشمند تبدیل به ابزارهای مفیدی برای بازاریابی و تجارت شوند ، ممکن است به نظارت بیشتری توسط انسانهای هوشمند احتیاج داشته باشند.


چرا قراردادهای هوشمند هنوز به جریان اصلی راه  نیافته اند؟

چرا قراردادهای هوشمند هنوز به جریان اصلی راه  نیافته اند؟

علیرغم این همه اشتیاق پیرامون قراردادهای هوشمند ، این پدیده هنوز راهی زیاد برای ادامه و پیشرفت دارد. در زیر دلایل اصلی ذکر شده است.

برگشت به سمت دارایی های دیجیتال

قراردادهای هوشمند به دلیل ماهیت دیجیتالی هر دو با دارایی های دیجیتال خوب کار می کنند. تاکنون تصور اینکه چطور ممکن است با پول فیات پیش برود ، دشوار است.

مسائل مربوط به انطباق

عملاً به معنای استفاده از قراردادهای هوشمند در محیط های قابل اعتماد مانند یک سازمان واحد که احزاب به یکدیگر اعتماد دارند ، قابل استفاده نیست. در عوض ، هدف اصلی قراردادهای هوشمند تسهیل تعامل و تضمین انجام تعهد بین طرفهای توزیع شده است که یکدیگر را نمی شناسند.

چالش های نظارتی

صحبت از مقررات. دولت های سراسر جهان اکنون فکر می کنند که دقیقاً چگونه قراردادهای هوشمند باید تنظیم و مالیات شوند ، که این امر موانع بیشتری را در راه تصویب ایجاد می کند.

راه زیادی برای رسیدن به تحقق

برای مشاغل ، حرکت به سمت قراردادهای هوشمند به معنای تغییرات اساسی است. دیگر واسطه ها ، مدارک ، بانک ها و مقامات نظارتی بیشتر نیستند ، اما آیا همه آماده هستند که به همه این نقش ها به یک قطعه کد اعتماد کنند؟ و اگر بله ، چقدر طول خواهد کشید؟

نگرانی های حریم خصوصی

در وب سایتهای عمومی مانند EOS یا اتریوم استفاده از قراردادهای هوشمند به دلیل عدم حفظ حریم خصوصی در بخش تجارت غیر قابل اعتماد به نظر می رسد.


چشم انداز قراردادهای هوشمند

بدون شک ، ما در آستانه انقلاب دیجیتال جدید ایستاده ایم. مانند اینترنت که در زمان خود به عنوان وحی به جهان بدل شد ، قراردادهای هوشمند قصد دارند مؤسسات و شرکتهای کوچک و متوسط ​​را با قابلیت اتوماسیون تحت تأثیر قرار دهند.

قراردادهای هوشمند ممکن است در اینده ای نسبتا دور، بخشی از هر سازمان شوند . در حال حاضر ، قراردادهای هوشمند نوپا هستند، اما پتانسیل آنها امیدوارکننده به نظر می رسد و خوش بینانه ترین پیش بینی ها را به واقعیت نزدیک می کند.

ممنون از اینکه تا پایان ” قرارداد هوشمند ” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

منبع خبر

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها