اشتراک گذاری مطلب
جامعه

دلایل برخورد خشونت‌آمیز با کادر درمان چیست؟

7438
admin
0 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

آستانه تحمل افراد به عوامل بسیاری وابسته است، عواملی که می‌تواند در کاهش یا افزایش این آستانه نقش بسزایی داشته باشد. به گفته کارشناسان حوزه روان‌شناسی، آستانه تحمل زمانی به پایین‌ترین حد ممکن می‌رسد که افراد تحت فشارهای محیطی قرار می‌گیرند، فشارهای اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی.

آنچه این روزها و طی دو سه سال اخیر در جامعه اتفاق می‌افتد زنگ خطری است دال بر پایین آمدن آستانه تحمل افراد در برابر مشکلات متعدد. در اکثر روزها خبرهایی از نزاع‌های خیابانی، خانوادگی و… منتشر می‌شود، در این بین اما خبر درگیری افراد با کادر درمان و پرسنل اورژانس نیز بخش مهمی از اخبار را به خود اختصاص می‌دهد. اما دلیل افزایش چنین اتفاقاتی چیست؟ چرا کادر درمان باید در معرض حمله و ضرب‌وشتم همراهان بیمار یا مجروح قرار بگیرند؟

خشونت نسبت به کادر درمان و پرسنل اورژانس دو بخش دارد

عطا میلانی، کارشناس بهداشت روان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «مساله خشونت افراد با کادر درمان و پرسنل اورژانس را باید به دو بخش تقسیم کرد چراکه دلایل این اتفاق از اساس با هم متفاوت است. اما یک نقطه مشترک در این میان وجود دارد و آن هم کمبود امکانات در هر دو بخش درمان و اورژانس است.»

او می‌افزاید: «وقتی همراه بیمار به کادر درمان و پرسنل بیمارستانی پرخاش می‌کند یا آنها را مورد خشونت قرار می‌دهد در واقع مساله هم نحوه رسیدگی به بیمار است هم کیفیت خدماتی که عرضه می‌شود و هم هزینه‌هایی که بیمار باید بابت دریافت خدماتی پرداخت کند که اغلب هم حرفه‌ای و رضایت‌بخش نیست.»

این کارشناس بهداشت روان ادامه می‌دهد: «چنین اتفاقاتی عموماً در بخش دولتی رخ می‌دهد، بیمارستان‌های بخش دولتی هم از کمبود پرسنل درمانی رنج می‌برند، هم از کمبود تخت برای بستری بیماران؛ از طرف دیگر این بیمارستان‌ها کاملاً رایگان نیستند و برخی از هزینه‌های درمانی برای افراد بسیار گران تمام می‌شود، تمام این مسائل دست به دست هم می‌دهند تا تحت شرایط فشار آستانه تحمل افراد پایین بیاید و اقدام به پرخاشگری کنند.»

عطا میلانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به حملات خشونت‌بار برخی از همراهان مصدومان و بیماران به کادر اورژانس اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: «اما خشونتی که نسبت به اعضای اورژانس روا داشته می‌شود شکل دیگری دارد. افراد در چنین مواقعی دچار احساس استرس و اضطراب می‌شوند و کوچک‌ترین محرکی می‌تواند آنها را به واکنش وا دارد.»

او می‌گوید: «عموماً اورژانس با تاخیر بر بالین افراد حاضر می‌شود، این تاخیر هم از کمبود آمبولانس و کادر اورژانس نشأت می‌گیرد هم از ترافیک و… در چنین موقعیتی همراه بیمار که فکر می‌کند هر ثانیه برای عزیزش حیاتی است تحت استرس و اضطراب شدید ممکن است دست به خشونت بزند.»

نمی‌توانیم منکر بالا رفتن میزان خشونت در جامعه باشیم

این کارشناس بهداشت روان توضیح می‌دهد: «اما اگر بخواهیم در مورد میزان خشونت در جامعه بحث کنیم باید این حقیقت تلخ را بپزیریم که طی سال‌های اخیر به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی‌ای که بر مردم تحمیل شده میزان خشونت در جامعه نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده و تاب‌آوری مردم هر روز کمتر از روز قبل شده است.»

او می‌افزاید: «اکثر نزاع‌های خیابانی تحت شرایطی بسیار ابتدایی شکل می‌گیرند و خیلی وقت‌ها همین نزاع‌ها حتی به از دست رفتن جان یک انسان می‌انجامد. مثل اتفاقی که چند هفته پیش در یکی از شهرهای شمالی کشور رخ داد و پدر و پسری بر اثر نزاع خیابانی که به خاطر تصادف اتومبیل شروع شده بود جان خود را از دست دادند.»

بی‌توجهی به افزایش خشونت در جامعه خطرناک است

میلانی می‌گوید: «متاسفانه مسئولان هیچ راهکاری برای برون‌رفت از این وضعیت نمی‌اندیشند. فشارهای اقتصادی، اجتماعی و… باعث شده مردم هر روز بیشتر و بیشتر آستانه تحمل خود را از دست بدهند. قوانین برای جلوگیری از این وضعیت ضمانت اجرایی کافی را ندارند و از سوی دیگر تمام عواملی که برای اجرای قوانین و بازدارندگی در این زمینه وجود دارد در دسترس نیستند.»

او در پایان توضیح می‌دهد: «در بسیاری از مواقع پیش آمده که در نزاع‌های خیابانی، پلیس با اینکه شاهد و ناظر است هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد زیرا هر عملی ممکن است برای نیروهای پلیس بار حقوقی داشته باشد. حال آنکه با توجه به اینکه با افزایش چنین اتفاق‌هایی مواجه هستیم باید پروتکل‌هایی دراین‌باره برای نیروهای پلیس تدوین و به آنها ابلاغ شود.»

دانشگاه تهران

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها