اشتراک گذاری مطلب
اقتصاد کلان

برای جبران کسری بودجه با قیمت ارز بازی نکنید

3805
admin
0 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

حسن صادقی در ابتدای این جلسه گفت: در ابتدا باید از ریاست محترم جمهوری به خاطر ارائه تصویری از واقعیت‌های موجود در کشور که به صورت شرافتمندانه و حکیمانه ارائه نمودند، تشکر کنیم. این یعنی صداقت با مردم و آگاهی دادن به مردم که چه داریم و در کجای حرکت به سمت قلعه قرار گرفته‌ایم و از اینکه مانند دولت قبل و ماقبل مشکلات را زیر فرش پنهانکاری، انباشته نمی‌کند باید سپاسگزار باشیم. زیرا هرچقدر با مردم صادقانه حرف بزنیم، اعتماد مردم را بیشتر به دولت جلب کرده‌ایم و این باور در مردم ایجاد می‌شود که این دولت به دنبال راستگویی با ملت است و می‌خواهد به دنبال حل مشکلات برود؛ اگرچه دستش تنگ و ندار است و بضاعتش ناچیز است.

معاون دبیرکل خانه کارگر افزود: نکته دیگر اینکه به عنوان یک کارگر از دولت و شخص آقای پزشکیان می‌خواهم، برنامه هفتم توسعه را مورد بازنگری قرار دهد. زیرا این برنامه از نظر بنده که الفبای علم اقتصاد را هم نمی‌دانم، کاملاً ضد توسعه است. این موضوع را نه تنها من، بلکه کارشناسان حوزه اقتصاد هم از جمله برادر ارزشمندمان آقای مومنی بارها گفته‌اند. اعتقاد دارم که برنامه هفتم در درون خودش، پاک کردن صورت مشکلات اقتصادی را دنبال می‌کند و بدعت‌های بدی را در درون خودش مستتر دارد. از ضد توسعه‌ای بگیر تا رشد ۸ درصد ناشدنی این برنامه که سبب بدبینی به دولت خواهد شد؛ زیرا نمی‌شود با این برنامه به دنبال تعهدات دولت وفاق دوید. اولین نقطه ضعف این برنامه این است که مردم و دولت را روبه روی هم قرار می‌دهد. چون در این برنامه هیچ جدول منابع و مصارفی در حوزه ریالی و ارزی وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: جناب آقای پزشکیان! برنامه هفتم هم بعید است کشور را به سمت یک اقتصاد مولد که همواره تأکید مورد مقام معظم رهبری است، پیش ببرد؛ زیرا اقتصاد تولید محور را مورد توجه قرار نداده است و امیدش به نفتی بوده که امکان فروشش در تحریم‌های دولت جدید آقای ترامپ بسیار کم است. پس بنابراین اگر برنامه هفتم را با دلایلی که برای مردم می‌آورید چکش کاری و مورد بازنگری قرار دهید و در همان حال ارائه گزارش شفاهی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، بین‌المللی و اکولوژیکی کشور را به مردم ارائه دهید، جامعه بیشتر با شما همراه خواهند شد. اگر این کار صورت نگیرد، اعتماد مردم نسبت به دولت کمتر خواهد شد و به سمت بی‌اعتمادی سوق پیدا می‌کند.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: به نظر منِ کارگر، دولت آقای پزشکیان باید مروری به گذشته کند و بگوید که در نیمه دوم دهه ۸۰ و ۹۰ زمان از دست رفته‌ای برای کشور بوده است و بگوید که چگونه ۷۰۰ میلیارد دلار ارز و هزاران میلیارد تومان پولی که در اقتصاد کشور تزریق شده است، اثر آن صفر و سقوط بیش از ۳۰ درصدی را در درآمد سرانه عمومی مردم ایران به دنبال داشته است؟

صادقی در ادامه گفت: باید به گزارش‌ها توجه کند و به مردم بگوید که در این ۱۳ سال، اندازه نقدینگی هزار درصد رشد داشته در حالی که رشد تولید و صنعت به صفر تمایل داشته است. باید بگوید که رشد تولید در جامعه صفر و تقاضا بیش از ۱۰۰۰ درصد بوده و آن هم اسیر دست دلالان ضد تولید بوده است. باید بداند که تورم در این ۱۳ سال، ۳۹۷ درصد رشد داشته است در حالی که دستمزد ۲۰۷ درصد و این یعنی طبقه حقوق بگیر بالاخص کارگران بازنشسته و شاغل ۱۹۰ درصد قدرت خرید را از دست داده‌اند.

ایشان افزود: بنده به عنوان یک کارگر، عاجزانه از آقای پزشکیان و دولت ایشان تقاضا می‌کنم با قیمت ارز برای جبران کسری بودجه بازی نکنید. این یعنی فقرا را فقیرتر کردن و عمق دادن به خط فقر مطلق؛ این یعنی دایره خط فقر مطلق را از ۳۷ درصد جمعیت به نیمی از جمعیت کشور کشاندن. از تغییر نرخ ارز پرهیز کنید و بودجه کشور را انقباضی ببندید و به دنبال بازی با ارز یا افزایش حامل‌های انرژی نباشید. توصیه من به شما این است که هرچه سریع‌تر سیستم کالای الکترونیک را همانند دوران جنگ احیا کنید تا فقرا و طبقه حقوق بگیر، از بابت سفره کالاهای اساسی حصول اطمینان داشته باشند. من نگران هستم زیرا اگر روند را به صورت فعلی دنبال کنید، دهه جدید فاجعه آمیزتر از دهه ۸۰ و ۹۰ رقم خواهد خورد.

وی همچنین افزود: بنده توصیه می‌کنم ریل اقتصاد ایران را تغییر و آن را به دهه ۶۰ و اقتصاد جنگی برگردانید. زیرا با این فرمان به کوه اصابت می‌کنید. جناب آقای پزشکیان دوره ۲۰ سال منتهی به دهه ۹۰ را بررسی بفرمایید. خود متوجه خواهید شد که ظرف این ۲۰ سال منتهی به دهه ۹۰، رشد نقدینگی که حاصل این سیاست‌های اقتصادی بوده به ۱۰۲۵ درصد رسیده در حالی که سهم تولید مظلوم واقع شده و ۳۶.۵ درصد بوده و در طول مدت با یک روند کاهش سرمایه ثابت روبرو بودیم. آقای پزشکیان شما که با نهج البلاغه سروکار دارید، حتما می‌دانید که باید از گذشته عبرت بگیریم و براساس آیات قرآن و نص نهج البلاغه، گذشته آینه عبرت است.

صادقی گفت: من معتقد هستم آقای پزشکیان عزیز در بازگرداندن حس اعتماد و حس تعلق به کشور به کمک صاحبان فکر و اندیشه به خوبی عمل می‌کنند و همین برداشتن فیلترینگ خود نمونه بارز این سیاست اصولی و خوب است و امید دارم به این که برگرداندن اعتماد با بازگشت نخبگان به کشور همراه باشد؛ چرا که این قشر، قشر مولد کشور هستند و باید اعتماد آن‌ها جلب شود.

معاون دبیرکل خانه کارگر خطاب به ریاست جمهوری گفت: آخرین توصیه من به ریاست جمهور عزیز که خود در ایام انتخابات و برای انتخاب ایشان شب و روز نمی‌شناختم، این است که موضوع شوک درمانی را در اقتصاد کنار بگذارید؛ زیرا ظرف ۳۵ سال گذشته کارنامه خوبی از خودش به جایی نگذاشته است. بنابراین موضوع بازی با ارز خطرناک و فسادزا است. این اصلاح نیست بلکه تغییر نرخ ارز، فساد است. شما که لقب ضد فساد را به دنبال می‌کشید و در جامعه با این عنوان مطرح شده‌اید، پس لطفاً ترمز اصلاح نرخ ارز را بکشید و اقتصاد را جنگی اداره کنید و تلاش نمایید روابط ایران را با جهان خارج، بهبود ببخشید تا انشالله از این بحران بی‌سابقه، کشتی نجات کشور به ساحل برسد.

صادقی پیرامون انتخابات شورای شهر و روستاها نیز به دبیران اجرایی شعب خانه کارگر متذکر شد: با تأیید مجلس شورای اسلامی به‌عنوان ناظر انتخابات شوراها، انتخابات در روز ۳۰ خردادماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. انتخابات شورای شهر و روستاها، همزمان با انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو و همچنین انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری برگزار خواهد شد. از آنجایی که انتخابات ریاست جمهوری ایران و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باهم برگزار می‌شود و به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در ایران در سال ۱۴۰۳ و براساس قانون مصوب مجلس در تاریخ ۱ خرداد ۱۴۰۳ برای یک دوره و جهت هماهنگی با انتخابات‌های ریاست جمهوری بعدی در ایران این انتخابات در سال ۱۴۰۴ برگزار و مدت فعالیت شوراهای این دوره سه‌ساله بوده و انتخابات‌های بعدی از سال ۱۴۰۷ دوباره همزمان خواهد بود.

وی افزود: دبیران اجرایی شعب خانه کارگر می‌بایست در شهر و روستاها نیازسنجی کنند. کاندیداها براساس نیاز کنونی جامعه شناسایی شود. عملکرد منتخبین شهر و روستا در دوره فعلی نیز مورد بررسی قرار گیرد و هر منتخبی که دارای عملکرد قابل دفاعی بوده باشد، طبیعتاً مورد تأیید جامعه هدف خواهد بود. البته انتخابات ریاست جمهوری اخیر نشان می‌دهد که اصلاحات در بین جامعه بیشترین مقبولیت را دارد. بنابراین از دبیران محترم اجرایی شعب خانه کارگر کشور می‌خواهیم که در امر تشکیل ستاد و کمیته‌های تخصصی تعلل نکنند و تصمیمات و اقدامات لازم را اتخاذ کنند.

منبع :

ایلنا

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها