اشتراک گذاری مطلب
سیاست داخلی

استیضاح حق نمایندگان است، اما تسویه حساب‌های شخصی و سیاسی هم این وسط وجود دارد/ شرایط امروز میوه‌های دولت قبل است/ این دولت هنوز به مرحله کاشت هم نرسیده

4124
admin
0 دقیقه مطالعه

به گزارش تجارت نیوز،

مصطفی پوردهقان درباره این‌که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور، آیا استیضاح وزرا در اولویت قرار دارد و آیا این اقدام می‌تواند به حل مشکلات اقتصادی کمک کند یا بلعکس باعث تشدید بحران می‌شود، گفت: استیضاح مطابق قانون حق نمایندگان است و بسیار هم نباید این مطلب را بزرگ کرد که چرا باید استیضاح صورت گیرد  یا نگیرد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استیضاح حق نمایندگان است و هر کدام از این نمایندگان حال  به لحاظ فهم سیاسی، به لحاظ عملکردی و به لحاظ منطقه‌ای مطابق قانون استیضاح را مطرح می‌کنند.

وی با اشاره به حوزه سیاسی و عملکردی وزرا بیان کرد: ما نمایندگان قسم خورده‌ایم در امضاها، نطق‌ها و مذاکرات علنی و غیرعلنی که انجام می‌دهیم در جهت منافع مردم باشد؛ قطعا استیضاح سیاسی در این جهت نیست. درخصوص حوزه عملکردی هم عرف و منطق می‌گوید عمکلرد باید شامل مرور یک زمانی باشد و طی ۴ سالی که دولت به وزرا وقت می‌دهد؛ حداقل باید یکسال بگذرد تا عمکلرد وزرا را داشته باشیم مگر این‌که تصمیمات گرفته شده مغایر با سند بالادستی مانند برنامه هفتم و بودجه سنواتی باشد که در این مدت چنین موضوعاتی را ندیدیم.

پوردهقان بیان کرد: نکته بعدی شرایط فعلی کشور است؛ در شرایط کشور به لحاظ اقتصادی اگر خواسته باشیم وزرای اقتصادی را الان جابه جا و برکنار کنیم قطعا حداقل چیزی که اتفاق می‌افتد این است اوضاع بهتر نمی‌شود، من نمیخوام واژه بدتر شدن را به کار بگیرم ولی حداقل اتفاقی که می‌‌افتد این است که شما یک وزیری را برکنار می‌کنی آقای رئیس جمهور ۳ماه وقت دارد وزیر دیگری را معرفی کند، حال تا نفر بعدی چه کسی مطرح شود، بعد هم آن فرد سرپرست اختیارات بالایی که یک وزیر دارد را دارد اما جرائت و جسارت یک وزیر را نخواهد  داشت چون بلاتکلیف است. به نظرم برای این امر زود است.

وی افزود: برای موضوعات منطقه‌ای هم واقعا نیاز به موضوع استیضاح نیست، موضوعات منطقه‌ای را از ابزار سوال و تذکر می‌توانند جلو ببرد. می‌شود استیضاح را تبدیل به سوال و تذکر کرد که واقعا از این مسیرها جلو نرود و به یک معضل و مشکل تبدیل نشود.

این نماینده مجلس درباره این که با توجه به این که استیضاح می تواند ابزاری برای چانه زنی و کسب امتیاز باشد، چگونه می‌توان مطمئن شد که انگیزه نمایندگان از طرح استیضاح، واقعاً نظارت بر عملکرد وزراست، نه کسب امتیاز، اظهار داشت: من نمی‌خواهم وارد این موضوع شوم چرا که موضوع بسیار سنگینی است که کسی بخواهد در جهت منافعی که خودش فکر می‌کند وزیری را استیضاح کند، این حرف بسیار سنگین است نمی‌خواهم تائید یا تکذیبش کنم. این موضوع قابل بررسی است ولی این که الان تایید و یا رد شود قابل بررسی است و روش شناختش قطعا به واسطه موضوعاتی است که استیضاح کنندگان مطرح می کنند.

وی ادامه داد: یعنی اگر اسیتضاح‌کنندگان روی یک موضوع منطقه‌ای یا ملی مطابق قانون یک مسئله‌ای را مطرح کنند و واقعا هم همه ما توجیه شویم، بله  حرف، حرف درستی است؛ می‌شود به آمار‌ها استناد کرد و تشخیص داد و عملکرد یک وزیر زیر سوال برد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: حال اگر به کلیات بپردازیم چرا وضعیت ارز این گونه است؟ چرا گرانی‌ها وجود دارد؟ چرا معیشت این گونه است؟ ما که به قول مقام معظم رهبری خودمان هم در مقام سوال هستیم. یعنی این که این طور نیست که ما فقط سوال کنیم «چرا هست ؟» خود ما هم باید پاسخ دهیم چرا وجود دارد، قوانینی که ما گذاشته‌ایم حتما یک بخشی از موضوع است.

وی ادامه داد: اما اگر زمانی ما بگوییم آقای وزیر موضوع را با شما مطرح کردیم، ابزار هم به شما دادیم و انتظار انجام دادنش را داشتیم شما روش اشتباه را رفتی، برخلاف قانون رفتی، قرار بوده در مدت زمان مشخصی کار‌ها را دهید، به یکسری قصور و آمارها استناد و پیوست کنیم، بله این یک موضوع قابل تشخیص است و ما هم همراهی می کنیم. اما برداشت من از این موضوعاتی که در حال اتفاق افتادن این است که ما کلی گویی می‌کنیم.

پوردهقان خاطرنشان کرد:‌ یک شرایط کلی که امروز وجود دارد و مشاهده می‌کنیم در حال حاضر میوه‌ها و نتیجه عملکرد دولت قبل است. میوه‌های دولت فعلی هنوز به کاشت نرسیده‌اند که بخواهد برداشت کنند، هنوز در مرحله کاشت هستند بگذاریم بکارند میوه‌هایش را ببینیم آیا میوه‌های جدید هستند یا میوه‌های پوسیده‌ای هستند. میوه‌های مثمرثمر هستند؟ بعد نمره بدهیم . من به نظرم عجولانه می‌آید.

وی درباره این‌که بحث این است که امروز افکار عمومی رفتار مجلس را در قبال استیضاح وزرای دولت چهاردهم با وزرای دولت قبل مقایسه می‌کنند که نمایندگان می‌گفتند باید به وزرا وقت داده شود،  اما امروز تنها با گذشت ۵ ماه از دولت مسئله استیضاح مطرح می شود و چون جریان تندرو مجلس بیشتر به دنبال این مسئله است آیا این دید سیاسی یک جریان نیست، گفت: یک بخشی از این مسئله حتما می‌تواند دید جریانی باشد، من نمی‌خواهم همه را در این مسئله متهم کنم چراکه برخی از نمایندگان بحث‌های عملکردی دقیقی دارند و برخی دیگر بحث‌های منطقه ای اما آن بخش سیاسی حتما وجود دارد.

این نماینده مجلس یادآور شد: برخی از عزیزان بودند در ایام رأی اعتماد به دنبال این بودند، یک گعده‌ای کردند و به در بسته ای خورد. مجددا آن‌را وسط آوردند. یک تسویه حساب‌های شخصی و سیاسی هم حتما این وسط هست این موضوعات را نمی شود تکذیب کرد.

وی خاطرنشان کرد: ولی حالا رئیس جمهوری خودش بحث وفاق را مطرح می‌کند،‌ چقدر خوب است هنگامی که مقام معظم رهبری درباره این دولت گفته‌اند پیروزی این دولت پیروزی نظام است، چقدر خوب است حال که در بسیاری از پست‌های وزارت‌خانه کسانی از جبهه مقابل حضور دارند وارد بحث سیاسی نشویم و به سمت عملکرد برویم .

پوردهقان تاکید کرد: خود من هم بسیار نقد دارم و در نطقم اشاره مستقیم کردم که آقای رئیس جمهور به وزرا نقد داریم اینجور نیست که فقط بنشینیم و بگوییم به لحاظ سیاسی همراهی می‌کنیم، ما گفتیم دولت را همراهی می‌کنیم اما بیان کردیم نقطه ضعف‌های شما چه چیزهای هستند و بارها هم خواهیم گفت چون حق مردم بر گردن ماست اما این که ابزار داشته باشیم و فشار بیاوریم درست نیست.

دانشگاه تهران

منبع :

ایلنا

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها